Agderposten

Ny hovedtrene­r på plass i Grane

Grane Håndball har omsider fått på plass hovedtrene­r for neste sesong. Valget falt på en kjenning i nabofylket – Paul Gundersen.

- ▶ Tom Bucher Hansen bucher@agderposte­n.no

Etter at Kjetil Øygarden fikk sparken som hovedtrene­r i 30. november i fjor, og sportslig leder John Tveitdal trakk seg like etter, har det ikke lykkes Arendals-laget å få samlet seg etter en traurig start i kvinnenes 1. divisjon – ei heller finne den rette personen som skal lede og utvikle A-laget.

Har hjulpet

Resultatet har siden desember blitt en rekke trenere – blant annet Marinko Kurtovic (ØIF Arendals hovedtrene­r), Henrik Bastrup Jørgensen, Luka Panza (hjelpetren­er i ØIF), og resultatet ble til slutt nedrykk til 2. divisjon.

Tirsdag kunne imidlertid styreleder i Grane Håndball, Tone Helle, meddele at ny trener for sesongen 2018/19 var på plass:

Trent Kragerø

– Paul Gundersen fra Kragerø er ansatt som ny hovedtrene­r for Granes seniorlag de neste to årene. Han har vaert spiller på toppnivå i Norge i 15-20 år, han har erfaring som trener fra toppnivå, 2. og 3. divisjon.

Han har de siste to sesongene vaert trener for Kragerøs damelag. De rykket opp til 2. divisjon før denne sesongen og har denne sesongen spilt i 2. divisjon. Han kommer til å ha hovedansva­ret for vårt 2. divisjonsl­ag og vil gjennomfør­e treninger for seniorgrup­pen som også innbefatte­r rekruttjen­tene, melder hun.

I tillegg til å ha trent Kragerø- kvinnene, har han opp igjennom vaert en markant spiller for Kragerø under skjaergård­sklubbens storhetsti­d.

Han har også trent Hei-damene i 2. divisjon.

Helle mener Grane klubben har funnet en svaert god trener som passer klubbens behov og ambisjoner.

– Kjempe i toppen

– For kommende sesong er vårt uttalte mål at vi skal kjempe i toppen av 2. divisjon, med ambisjon om opprykk til 1. divisjon. Det skal samtidig arbeides målrettet med å utvikle lokale spillere med ambisjoner for toppidrett, slik at vi har en robust spillergru­ppe, som hovedsakel­ig kommer til å bestå av lokale spillere, skriver hun.

Etter nedrykket til 2. divisjon har Grane blant annet mistet Cecilie Løvdal (19) til eliteserie­klubben Gjerpen.

 ?? FOTO: VARDEN ?? NY GRANE-TRENER: Paul Gundersen fra Telemark ble tirsdag ansatt som ny trener for Granes 2. divisjonsl­ag i håndball. Kommende sesong møter han gamleklubb­en Kragerø i 2. divisjon
FOTO: VARDEN NY GRANE-TRENER: Paul Gundersen fra Telemark ble tirsdag ansatt som ny trener for Granes 2. divisjonsl­ag i håndball. Kommende sesong møter han gamleklubb­en Kragerø i 2. divisjon

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway