Agderposten

Bare «grei start» i norgescupe­n – nå venter VM-runde

De hadde nok lagt lista noe høyere i forkant – trialbrødr­ene Jarand-Matias, NilsJohan og Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen – da årets norgescup ble innledet i Østfold.

- ▶ Tom Bucher Hansen

Alt lå til rette for en strålende helg i Skiptvet da årets to første runder i norgescupe­n ble avviklet under supre forhold.

Lillesands-trioen, som represente­rer Grimstad Trialklubb, maktet for en gangs skyld ikke å ta noen topplasser­inger, men satte likevel sitt preg på arrangemen­tet. VM-klare Jarand-Matias Vold Gunvaldsen ble beste lokale utøver og familiemed­lem med sin sjetteplas­s, mens Nils-Johan ble nummer syv og Jacob-Olaus nummer åtte første dag.

Ifølge Team Vold Gunvaldsen begynte lørdagen svaert godt. Oddbjørg Vold skriver:

– De hadde en god fly, men litt ufokuserte noen plasser. Førsterund­en var ikke helt super, men de jobbet for å forbedre seg på andrerunde­n og det klarte de ved å bli nummer seks, syv og åtte.

Dagen etter startet ikke så altfor bra for de tre. De startet i en lang kø som forfulgte de hele førsterund­en. Det ble mye stillesitt­ing og ble dermed vanskelig å få opp spenningsn­ivået. Nils-Johan hadde et krasj som ga en vond nakke og bløte klaer resten av løpet. Andrerunde­n ble noe bedre for Nils-Johan og Jacob-Olaus, mens Jarand-Matias forbedret med hele 22 prikker. Dette er en stor forskjell. Etter en svak førsterund­e ble det en syvendepla­ss på Jarand-Matias, Jacob-Olaus ble nummer åtte og Nils-Johan ble nummer 9 – til tross for det krasjet, skriver hun.

17. mai reiser for øvrig Jarand-Matias til Spania og første VM-runde. Lørdag 19. mai er det kvalik til løpet, som blir sendt på Trial GP FIM Trial World Championsh­ip (link på Facebook), mens hovedløpet i trialsirku­set avvikles søndag.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SOLID TRIAL-TEAM: Jarand-Matias, Nils-Johan og Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen kom seg greit gjennom første- og andre norgescupr­unde – dog uten topplasser­inger.
FOTO: PRIVAT SOLID TRIAL-TEAM: Jarand-Matias, Nils-Johan og Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen kom seg greit gjennom første- og andre norgescupr­unde – dog uten topplasser­inger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway