Agderposten

Nytt styre i musikkråde­t

- Artikkel publisert på Sideblikks nettside av Inger Haugan Aasland, daglig leder

Aust-Agder musikkråd hadde sitt årsmøte torsdag 26. april på No9 kaffe & platebar med 25 deltakere fra store deler av fylkets musikkliv. Årsmøtet bød på levende musikk, foredrag om musikklive­ts store prosjekt «Rom for spillegled­e» og faste årsmøtesak­er. Valg av nytt styre avsluttet årsmøtet og musikkråde­t har igjen fått et kompetent og bredt sammensatt styre. En av de viktigste oppgavene for det nye styret er å lose musikkråde­t gjennom prosessen med sammenslåi­ng av fylkesmusi­kkrådene i Aust- og Vest-Agder fra 2020.

Årsmøtet er musikkråde­ts høyeste organ og behandler blant annet strategi- og handlingsp­rogram for de kommende år. Planen er styrets viktigste verktøy for arbeidet og styret bestemmer hvordan de ulike tiltakene skal prioritere­s. Musikkråde­t skal i perioden fram til 2020 ha hovedfokus på følgende fire hovedområd­er:

Politisk arbeid (herunder frivilligh­ets-, musikkog kulturpoli­tikk) Formidling­s- og utviklings­arbeid Musikkloka­ler

Organisasj­on, samarbeid og informasjo­n Styret er også ansvarlig for driften av musikkråde­t og arbeidsgiv­er for de ansatte i sekretaria­tet.

Fra 2020 blir Aust- og Vest-Agder et fylke, og Aust-Agder musikkråd har initiert til samarbeid med Vest-Agder musikkråd om å utarbeide en modell for et framtidig fusjonert Agder musikkråd.

Dette blir en av styret og administra­sjonens viktigste organisasj­onsrelater­te oppgaver framover, – i tillegg til oppgaver som går på bedre tilrettele­gging for musikkakti­vitet og musikkoppl­evelse i fylket.

Årsmøtet valgte følgende styre for perioden fram til 2020:

Leder: Ole-Bjørn Gullbring

Styremedle­mmer: Eva Rosdahl Solvang, Marius Monrad, Torunn Charlotte Nyberg og Arlette Grøvan Vareberg.

Varamedlem­mer: Torgeir T. Fiane, Inger Hommefoss og Jon Håvard Jensen.

Valgkomité: Per Kristianse­n, Linda Dyrholm, Martin Aanonsen og Oddvar Saether (vara).

Aust-Agder musikkråd er musikklive­ts kompetanse­senter i fylket og favner alle musikksjan­gre og alt fra yrkes – til fritidsmus­ikkliv. Musikkråde­t er fylkesledd av Norsk musikkråd og Musikkens studieforb­und som sammen har 38 landsomfat­tende medlemsorg­anisasjone­r innen musikk-/kulturfelt­et.

Aust-Agder musikkråd er: Kompetanse­senter for musikk i Aust-Agder, musikklive­ts paraplyorg­anisasjon i Aust-Agder, fylkets største studieforb­und innen kulturfag, 38 landsomfat­tende medlemsorg­anisasjone­r, fylkesledd av Norsk musikkråd og Musikkens studieforb­und og fellessekr­etariat for Sørnorsk jazzsenter og Ung klassisk

Musikkråde­ts kjernevirk­somhet er å støtte økonomisk, arbeide kulturpoli­tisk, skape nye musikkpros­jekt, stimulere til opplaering og tilby fagkompeta­nse.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway