Agderposten

Han tar opp sushikampe­n

De fire sushi-stedene som finnes i Arendal får trolig skarp konkurrans­e fra fredag, når en av landets mest erfarne sushikokke­r åpner egen restaurant i Arendal.

- ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

I dag åpner dørene til A Dzoung Sushi i Vestregate i Arendal. Eier og kokk, Duong Trung Manh Pham, mener hans sted er noe helt annet enn byens andre sushibarer.

– Da jeg flyttet til Arendal, følte jeg ikke at jeg kunne jobbe på en av de andre, mindre stedene. Derfor ville jeg åpne noe eget, som kan introduser­e folk i Arendal for nye smaker. Jeg skal lage mer delikt sushi enn det som finnes i Arendal i dag, sier Duong Trung Manh Pham.

Raffinert

Arendals ferskeste restaurant­eier begynte å jobbe på Sushi bar Ravnkloa i Trondheim allerede i 1998. Da var det svaert få nordmenn som spiste ris og rå fisk. Men så tok det av. Etter hvert utvidet Sushi bar til fire andre steder, og Duong Trung fikk ansvaret for kjøkkendri­ften også der, og laerte opp flere av kokkene.

– God sushi tar litt tid og krever de beste råvarene. Så jeg har måttet snakke litt ekstra med han som leverer fisken min. Han var ikke vant med at kundene hadde så mange krav, smiler vietnamese­ren.

Han er opptatt av å lage en opplevelse av sushien for kundene som spiser i restaurant­en, men skal også satse på takeaway.

Litt for alle

Og noe av det viktigste han mener han bringer med seg, er at sushi er mer enn ris og rå fisk.

– Vi har også svin og kyllingspy­d, vårruller og annet. Kanskje ikke alle føler seg trygg på sushi. Da kan de bestille noe annet, og kanskje smake en bit sushi, og oppleve at det er godt. Da prøver de kanskje noe annet senere, sier kokken.

Scenebytte

Det var samboeren som ville flytte til Sørlandet, og etter noen måneder i byen, ser Duong Trung Manh Pham lyst på flyttingen.

– Arendal er roligere enn Trondheim og Oslo var ikke noe godt alternativ, sier han.

Så spørs det om målet med flyttingen, som var å få bedre tid til familien og jobbe mindre, vil oppfylles.

– Jeg legger hjertet mitt i å bygge opp dette, og blir ikke alene på kjøkkenet. Det er spennende, sier Duong Trung Manh Pham.

 ??  ?? TAR OPP SUSHI-KAMPEN: Duong Trung Manh Pham starter A Dzoung Sushi i Arendal.
TAR OPP SUSHI-KAMPEN: Duong Trung Manh Pham starter A Dzoung Sushi i Arendal.
 ??  ?? TESTKJØRIN­G: Kristi himmelfart­sdag var det prøveåpnin­g på A Dzoung Sushi i Arendal.
TESTKJØRIN­G: Kristi himmelfart­sdag var det prøveåpnin­g på A Dzoung Sushi i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway