Agderposten

Tålte tøff sørlandsvi­nter

Havnesjefe­n var spent på om bassenget i gjestehavn­a i Arendal hadde tålt vinteren. Så langt ser alt ut til å gå etter planen.

-

Den lange og kalde vinteren sørget for å gi havnesjef Rune Hvass og resten av de ansatte i gjestehavn­en litt ekstra nerver da snøen etter hvert forsvant. Ville det flytende bassenget tåle påkjenning­en fra Kong Vinter? – Så langt vi kan se har alt gått veldig bra. Vi har vaert veldig påpasselig­e med å sjekke bassenget for å se at det har tålt is og snø og kulde, forteller havnesjef Rune Hvass i Arendal.

Dermed kunne de nylig fylle bassenget med vann og starte prosessen med å varme det opp.

Datoen er klar

Bassenget åpnet for første gang for to sesonger siden, etter en del innkjøring­sproblemer. Det har blitt et kjaerkomme­nt tilbud både for lokalbefol­kningen og turistene i byen. Hvass forteller at de har fått mange henvendels­er fra folk som lurer på når bassenget åpner i år.

Og her kommer svaret: Lørdag 19. mai.

Da skal vannet holde 27 grader, og vil vaere åpent for alle hver dag hele uka. På hverdager i tidsrommet 07.00–09.00 og 15.30-18.00, og i helgene fra klokken 10.00 til 18.00.

– Vi er spent på når folk vil komme og ta bassenget i bruk. Vi håper og tror at vi sakte, men sikkert vil få mye besøk, sier Hvass.

På restaurant­siden er det Le Monde som også i år vil stå for driften, etter suksessen i fjor. Så fornøyd var innehaver Brahim Elkalady etter sommeren i fjor, at han valgte å holde åpent flere dager i uken utover høsten.

Vinnerkons­ept

Og med to gjeve priser til gjestehavn­en i Arendal er det ingen grunn til å tro at årets sesong vil bli noe dårligere. Konseptet vil bli det samme i år, før Hvass røper at det foreligger noen planer om endringer foran neste sesong.

– Vi tenker å bygge ut restaurant­en neste år. Og så har vi noen andre planer som vi trolig iverksette­r neste år, sier Hvass hemmelighe­tsfullt, uten å kunne avsløre noe mer.

– Nei, jeg må nok fortelle styret om planene før jeg deler dem med Agderposte­n, sier han.

– I år kjører vi vinnerkons­eptet gjennom sesongen. Det ble veldig godt mottatt i fjor, avslutter han.

 ?? FOTO: ARENDAL GJESTEHAVN ?? BADEANLEGG: Det flytende bassenget i gjestehavn­a i Arendal er 25 x 10 meter og holder 27 grader.
FOTO: ARENDAL GJESTEHAVN BADEANLEGG: Det flytende bassenget i gjestehavn­a i Arendal er 25 x 10 meter og holder 27 grader.
 ??  ?? SPENT: Havnefogd Rune Hvass er spent på når publikum vil ta bassenget i bruk i år.
SPENT: Havnefogd Rune Hvass er spent på når publikum vil ta bassenget i bruk i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway