Agderposten

Ungdommer siktet for kidnapping i Froland

Flere frolending­er i 17-19-årsalderen er siktet etter at de puttet en ung gutt i bagasjerom­met og slapp ham ut i skogen.

-

Dette skal ha skjedd på kvelden fredag 20. april. Den kidnappede skal vaere en gutt som ennå ikke er kommet i tenårene, og hendelsen fant sted i naerheten av Osedalen, skriver Frolending­en.

De siktede i saken skal ha tatt gutten med seg i bagasjerom­met, og kjørte til et sted ikke langt unna sentrum. Der skal gutten ha blitt sluppet ut i et skogsområd­e.

– Vi snakker om flere mistenkte i denne saken, og vi har kjennskap til hvem de er. To av dem ble etter kort tid pågrepet. De er siktet for frihetsber­øvelse og avhørt. Flere andre mistenkte i saken vil bli avhørt før fornaermed­e skal avhøres i tilrettela­gt politiavhø­r, sier politiover­betjent Torbjørn Trommestad, leder for forebyggen­de avdeling ved Arendal politistas­jon til Frolending­en.

Strafferam­men i denne typen saker er bøter eller fengsel i inntil tre år. I denne saken er de siktede unge, og det er politijuri­st Vanja Bruvoll som må avgjøre om kidnapping­en skal ende i tiltalte og straffesak.

Det kan vaere aktuelt å ta i bruk andre strafferea­ksjoner, blant annet ungdomsstr­aff. Det kan skje i saker der gjerningsp­ersonene er under 23 år.

Ingen av de involverte i saken er kjent fra politiet fra før av, og alle er bosatt i Froland. Bakgrunnen for kidnapping­en er så langt ikke avdekket, sier Trommestad til lokalavise­n.

 ??  ?? KIDNAPPING: Politiover­betjent Torbjørn Trommestad har bekreftet at to ungdommer er siktet og flere andre kan vaere involvert i en kidnapping­ssak i Froland.
KIDNAPPING: Politiover­betjent Torbjørn Trommestad har bekreftet at to ungdommer er siktet og flere andre kan vaere involvert i en kidnapping­ssak i Froland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway