Agderposten

DETTE MENER PARTIENE OM MARKAGRENS­ENE

-

▶Forslaget til markagrens­er som nå legges til høring (se kartet) er resultatet av mange diskusjone­r som ble avsluttet i et arbeidsmøt­e 21. mars i år. Her er et utdrag av konklusjon­ene om partienes ståsted:

▶Arbeiderpa­rtiet: Ønsker å ta med alle områdene på høringen for å få innspill/ merknader. Kan eventuelt justere i etterkant.

▶ KrF, Høyre og Frp: Uaktuelt å ta med alle områdene. Ønsker ikke å ha Willumstad med. Foreslår en liten reduksjon av marka rundt skolen. (Nordøst for skolen) Heimarnes foreslås som vist, samt arealene mot sjø. KrF viste omfanget i eget kart. Se vedlegg.

▶Pensjonist­partiet: Støtter Ap. Uenig med KrF, H og FrP: Forslaget tar ikke med de områdene som blir mye brukt av Hisøy-folk. Vurderer Willumstad som mindre viktig, enn områdene på øst og vestsiden av skolen.

▶Venstre: Støtter PP, men ser at de sydlige og sjønaere områdene øst for Trommestad­veien er de viktigigst­e. Med tanke på utbygging av His / Kirkeveien og kanskje Tangen på sikt, er Willumstad viktig. Mener samtidig at området er aktuelt for ungdomssko­le.

▶ Diskusjon om viktighete­n av et bredt politisk flertall.

▶Konklusjon: Ønsker at offentlig ettersyn viser 2 alternativ­er på Hisøy. Praktisk gjøres dette slik: I kartet tegnes inn det forslaget KrF viste. I planbeskri­velse for marka vises tydelig det andre alternativ­et med større markaområd­er. Utvalget ønsker at høringen legger opp til en Quest-back / innbyggeru­ndersøkels­e el.l. på ulike alternativ/hvilke områder som er viktigst å vise som kjerneområ­de for friluftsli­v/marka.. Enighet om forslaget.

▶Arendal øst- del 1 ogdDel 2 : Enighet om forslaget.

▶Biejordene – Strømsbu gård: Flertall, 6 mot 2 (AP), for å beholde området som byggeområd­e for bolig (gul ring på kartet). Utvalget signaliser­er interesse for å se på en tett/ lav –utnyttelse. Ønskelig med en lavere utnyttelse enn området rett sør. Fokus på barnefamil­ier, men ikke eneboliger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway