Agderposten

Også her er det fritt frem for uvedkommen­de

Naboene til gamle Stuenes skole frykter for brann eller at ungdom faller ned fra det høye taket og skader seg. – Hvem som helst kan ta seg inn i dette digre bygget, sukker naboene.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

For tre år siden fikk elevene på Stuenes skole ta i bruk sitt etterlengt­ede nybygg. Siden da har den gamle skolen, hvorav den eldste delen er tidligere Stokken skole, stått tom.

– Skoleeleve­r bruker den gamle skolegårde­n til å røyke. På kveldstid og i helgene er det ungdommer som både knuser vinduer, tar seg inn i bygningen og gjør haerverk. Vi som er naboene på nedsiden, i Skolebakke­n, opplever at de kryper opp på taket og sitter og kaster ting ned mot våre hus, forteller en av de bekymrede naboene, Knut Atle Skive.

Frykter brann

En ting er at naboen hans har opplevd å bli bombardert av egg ovenfra den gamle skolen. Noe ganske annet er frykten for at den gamle, tomme skolen skal ta fyr.

– Problemet økte i vinter. Da begynte det å bli plagsomt, forteller Skive som nå har varslet politiet om aktivitete­n i den nedlagte skolen.

– De har lovet å ta seg en runde her oppe når de likevel kjøre patrulje her ute på Saltrød, forteller Skive.

Den gamle skolegårde­n blir mye brukt også av lekende barn. Det gjør Skive engstelig for at noe kan skje med dem når rister over lyssjakter er brutt opp og små barn kan skade seg der hvor det også ligger glasskår fordi kjellervin­duene er knust.

– Det er ikke på langt naer så ille her som på yrkesskole­n på Strømsbu. Men vi frykter at det kan bli like ille, dersom dette får fortsette, sier Skive bekymret.

Venter på å få rive

Det er Sandås Anlegg som overtok den gamle skolen etter nyttår.

– Jeg er der ute minst en gang ukentlig og passer på, rydder og låser dørene. Men det er noen ungdommer der som ødelegger uansett hva som gjøres. Nå holder vi på med tiltak og skal sette opp gjerder og sperringer og store skilt som opplyser at uvedkommen­de ikke har noe

der å gjøre, opplyser daglig leder Asbjørn Sandås.

Hans plan er å rive den gamle skolen og bygge leilighete­r på eiendommen.

– Men før vi får rive, skal det utarbeides en regulering­splan, forklarer Sandås.

Skolen patruljere­r

Rektor May Dypdalen ved Stuenes skole forteller at skolen er klar over at elever går bort til gamleskole­n i friminutte­ne for å røyke.

– Vi har vakter som passer på der og som forsø-

ker å vaere der i hvert friminutt, forsikrer hun.

Det var Arendal Eiendom som hadde ansvaret frem til nyttår.

– Vi fikk melding stadig vekk, og vaktmester­tjenesten var der nesten daglig for å låse dører og tette knuste vinduer, sukker rektor.

Forslaget til detaljplan for området er for tiden ute til høring, med frist til 13.mai.

 ??  ?? FORFALL: Nabo Knut Atle Skive foran fasaden av det som en gang var Stokken skole. Denne ligger nå på baksiden av skolegårde­n og vender mot kirkegårde­n. Knuste vinduer er en ting, men at kjellerdør­en står åpen, betyr at hvem som helst kan ta seg inn i...
FORFALL: Nabo Knut Atle Skive foran fasaden av det som en gang var Stokken skole. Denne ligger nå på baksiden av skolegårde­n og vender mot kirkegårde­n. Knuste vinduer er en ting, men at kjellerdør­en står åpen, betyr at hvem som helst kan ta seg inn i...
 ??  ?? ÅPENT: Denne døren på baksiden av skolen, kan låses opp med en vrider på innsiden. Her viser Skive at det bare er å vandre rett inn.
ÅPENT: Denne døren på baksiden av skolen, kan låses opp med en vrider på innsiden. Her viser Skive at det bare er å vandre rett inn.
 ??  ??
 ??  ?? BEKYMRET: Knut Atle Skive er engstelig nabo og opplever at ungdommer sitter på taket og kaster ting ned på husene i Skolebakke­n.
BEKYMRET: Knut Atle Skive er engstelig nabo og opplever at ungdommer sitter på taket og kaster ting ned på husene i Skolebakke­n.
 ??  ?? ILLE: Tirsdag skrev Agderposte­n om yrkesskole­n på Strømsbu som har stått til forfall i seks år.
ILLE: Tirsdag skrev Agderposte­n om yrkesskole­n på Strømsbu som har stått til forfall i seks år.
 ??  ?? KNUST: Dører og vinduer som blir knust, blir tettet igjen med plater.
KNUST: Dører og vinduer som blir knust, blir tettet igjen med plater.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway