Agderposten

– Hyggelig at folk trorpå sangen

Alexander Rybak kan kopiere Johnny Logan og lover lave skuldre når han som artist nummer syv entrer scenen i Lisboa i kveld.

-

– Det er hyggelig at folk tror på sangen, saerlig når det er en sang som handler om å tro, sier Rybak før kveldens finale hvor han altså har med seg Lisa Børud fra Arendal og Fevik som korsanger og danser.

Norge ble lest opp som land nummer sju under semifinale­n. Rekkefølge­n var imidlertid tilfeldig og sier ingenting om hvem som fikk flest stemmer. Dette blir først kjent etter finalen.

Flere har merket seg at en del østeuropei­ske land er blitt slått ut i semifinale­ne og antyder at det kan vaere en fordel med tanke på stemmer til Rybak, som ble født i Minsk i davaerende Sovjetunio­nen.

– Jeg tror at folk er folk i alle land. Hvis jeg gjør det bra på scenen, har vi en sjanse, sier han.

Vil inspirere

Rybak fikk også spørsmål om hvordan det er å vaere blant favoritten­e.

– Det er hyggelig at folk tror på sangen, saerlig når det er en sang som handler om å tro. Hele gjengen gikk inn i konkurrans­en med tanken om at hvis vi inspirerer én person, så er det verdt det, sier han.

Han vil forsøke å ha enda lavere skuldre i finalen lørdag. – Nå er det en gang til, hvor jeg kanskje kan kose meg enda mer, sier Rybak – før han avbryter pressetref­fet og begrunner det med at han må spare stemmen.

Ifølge den norske artisten er både Hanne Krogh og Elisabeth Andressen – som vant med Bobbysocks i 1985 – på vei til Lisboa.

Under pressekonf­eransen etter semifinale­n ble det klart at Rybak skal opptre i første halvdel av finalen. Han er artist nummer sju på scenen – rett før arrangørla­ndet Portugal.

Kan kopiere Johnny Logan

Rybak har selv skrevet årets norske bidrag, «That’s How You Write A Song». Han vant med «Fairytale» i 2009. Vinner han lørdag, blir han den andre artisten til å vinne konkurrans­en to ganger. Bare irske Johnny Logan har klart det før.

Rybak så ut til å kose seg på scenen under semifinale­n. Én gang tok han seg til øret for å rette på enten mikrofonen eller øreproppen, men ellers kunne man ikke observere noe som ikke gikk etter planen.

Det karakteris­tiske hoppet med fela satt perfekt med pyroteknik­ken, og TV-seerne fikk glede av grafikk på skjermen perfekt synkronise­rt med Rybaks bevegelser.

Falt på bettinglis­tene

Som en kuriositet kunne programled­erne i semifinale­n nevne at Rybak sto for framføring­en av sang nummer 1.500 i Eurovision Song Contests historie.

Spillselsk­apene flyttet etter framføring­en torsdag Norge nedover på listene. Fra en andreplass falt Norge brått til en sjetteplas­s på Eurovision worlds samlede oversikt. Sverige og Benjamin Ingrosso er foran oss.

Tangering av rekord

Årets konkurrans­e arrangeres i Lisboa, etter at portugisis­ke Salvador Sobral sang landet til topps med låten «Amar pelos dois» i fjorårets finale. I år deltar 43 land, noe som er tangering av rekorden fra 2008 og 2011.

«De fem store» i Den europeiske kringkasti­ngsunionen (EBU) – Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritan­nia – går sammen med arrangørla­ndet rett til finalen. Den holdes, som de to semifinale­ne, i Altice Arena ved bredden av elva Tajo. (NTB)

 ??  ?? NYE JUBELSCENE­R I KVELD:? Alexander Rybak etter å ha fått vite at Norge går videre. Bak jubler danserne.
NYE JUBELSCENE­R I KVELD:? Alexander Rybak etter å ha fått vite at Norge går videre. Bak jubler danserne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway