Halle depper ikke over norsk EM-exit

Det norske G17-landslaget i fotball ble et nummer for små mot England i EMkvartfin­alen søndag, men trener Gunnar Halle mener den norske EM-innsatsen lover bra.

-

Norge tapte 0-2 mot vertsnasjo­nen i G17-EM.

– Det var kanskje en fortjent seier til engelskmen­nene, men små marginer avgjorde. England spilte på det de er gode på. De ønsket å sette press på oss, men etter 0-1 var vi godt med og hadde et par store sjanser. Vi burde ha satt dem. Da kunne vi ha vunnet i dag, sier landslagst­rener Gunnar Halle til NTB.

– Spillerne våre har vist en fantastisk innstillin­g og innsats. Det er surt å tape, så de er skuffet nå, men dette har vaert viktig laering, legger han til.

Duncan-mål

Klubbløse Bobby Duncan, inntil nylig en del av Manchester Citys akademi, bidro med både scoring og målgivende i kvartfinal­en. Halles mannskap kjempet hardt, men måtte til slutt strekke våpen. Det endte med tomålstap og EM-exit for det norske laget. Duncan og Xavier Amaechi scoret målene foran 5102 tilskuere.

Halle og co. kan likevel se tilbake på et godt mesterskap for Norges del. Norge vant gruppe B etter 0-0 mot Portugal, 2-1-seier mot Sverige og 2-0-seier mot Slovenia. Det var ingen stor overraskel­se at et sterkt engelsk mannskap ble hakket for sterkt i kvarten.

England tok kommandoen fra start i søndagens match i Burton-on-Trent. Amaechi fikk en god mulighet allerede etter seks minutters spill, men avslutning­en ble for svak. Norges keeper Rasmus Semundseth Sandberg holdt ballen i fast grep.

Nesten for Kitolano

Likevel fikk England-fansen grunn til å juble ikke lenge etter. I det 14. minutt stanget Bobby Duncan inn 1-0 etter innlegg fra Nathanael Ogbeta på venstresid­en.

Norge kom naerme utligning fire minutter etter. Joshua Kitolano fikk hodet på ballen inne i Englandbok­sen, men Odd-spillerens forsøk gikk like utenfor. Kornelius Normann Hansen fikk også muligheten til å utligne kort tid etter, men heller ikke han fant veien til nettmasken­e.

Amaechi var naer ved å doble for England etter en halvtime, men markkryper­en hans gikk like utenfor mål.

Engelsk jubel

Engelskmen­nene fortsatte presset etter pause, og i det 54. minutt sto det 2-0. Duncan slo ballen 45 grader ut fra dødlinjen, og inne i boksen ventet Amaechi. Han satte kontroller­t inn Englands annen scoring for dagen.

Joshua Kitolano fikk en eventyrlig sjanse til å redusere etter 68 minutters spill, men kom til kort alene mot England-keeper Luca Ashby-Hammond. Sisteskans­en stokket beina akkurat godt nok til å avverge fra kloss hold.

Deretter maktet ikke Norge å mobilisere godt nok. Oscar Aga fikk en stor sjanse mot slutten, men Stabaek-spillerens forsøk etter innlegg fra høyre ble for svakt. Englands spillere kunne juble da sluttsigna­let lød.

(©NTB)

?? FOTO: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX ?? DEPPET IKKE: G17-landslagst­rener Gunnar Halle og hans norske mannskap er ute av EM i England.