Agderposten

- To år med dritt stopper ikke meg

– Det ville ha vaert feigt å gi seg nå som motgangen er over, sier sprinteren Even Meinseth (21).

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Nå øyner han en plass på Norges stafettlag som vil til seniorEM i Tyskland i sommer.

– Jeg skal jobbe for det jeg vet er mulig å oppnå. Da skal ikke to år med «dritt» stoppe meg. Nå er formen på vei mot 100 prosent. På tide at persene faller i år, sa en lettet Meinseth etter Grimstadle­kene i friidrett nylig.

I gjennombru­ddssesonge­n 2015 suste Fevik-gutten inn til bronse på 200 meter i U20-EM.

Men i en så marginal og eksplosiv idrett så truer skadene rundt neste sving.

Meinseth fikk hele 2016- og det meste av 2017-sesongen spolert. Først med et begynnende tretthetsb­rudd, deretter med hamstringt­røbbel.

Nåler og øvelser

– Det har variert hvor det har vaert vondt. Jeg er blitt behandlet med nåler og har fått masse øvelser som jeg har gjort skikkelig nøye. Men likevel har det ikke gitt slipp, sier sørlending­ene om hamstringp­lagene.

Først de siste ukene har kroppen spilt virkelig på lag igjen.

– Nå handler det om å jobbe med farta på 100 og 200 meter, sier Meinseth som imidlertid løp sin første 400 meter noensinne under Grimstadle­kene.

– Mammas påfunn

Han fikk bestetid av alle i de to heatene med 50,03.

– Det var mammas (Sølvi) påfunn. Da kunne jeg ikke feige ut. Med denne 400-meteren vil 200 meter føles mye greiere. En grei tid etter mye motvind i starten, kommentert­e Even.

En annen baktanke med den uvante kraftprøve­n er stafett- NM på Nesodden i pinsen, hvor Meinseth og Gular har målsetting om gull på 4 x 400 meter.

I Berlin-EM i august har Norge ambisjoner om å stille med stafettlag på 4 x 100 meter. Kravet er topp 16 på den avgjørende tidsrankin­gen.

– Jeg er med i et prosjekt med åtte utøvere som skal forsøke å kvalifiser­e et lag dit. Det har jeg troen på. Akkurat nå er jeg inne på laget, og da handler det å forsvare plassen.

– Alt gikk på skinner

– Et seniormest­erskap hadde vaert en milepael for deg?

– Ja, det hadde vaert gøy med tanke på alle problemene jeg har hatt. Det er et langsiktig mål, så det er bare bonus om jeg får vaere med i år, svarer han.

– I denne sesongen handler det om å komme tilbake, og ha gleden av å løpe igjen. I 2015 gikk alt på skinner og jeg svevde på en sky. Jeg følte det var stang inn hver helg. Det er den følelsen jeg vil ha igjen. Nå skal jeg sette opp en fornuftig konkurrans­eplan og ta ting gradvis, sier Even Meinseth som trolig blir å se i gjeve stevner som nordisk-baltisk mesterskap og Bislett Games i sommer.

 ??  ??
 ??  ?? TILBAKE – PÅ HJEMTRAKTE­NE: Even Meinseth i mål på Levermyr i sin første 400 meter som konkurrans­etrening til stafett-NM i pinsehelge­n. 21-åringen øyner plass i senior-EM på 4 x 100 meter stafett i sommer.
TILBAKE – PÅ HJEMTRAKTE­NE: Even Meinseth i mål på Levermyr i sin første 400 meter som konkurrans­etrening til stafett-NM i pinsehelge­n. 21-åringen øyner plass i senior-EM på 4 x 100 meter stafett i sommer.
 ??  ?? BRONSEVINN­ERE: Søsknene Ingvild og Even Meinseth har hver sin bronse fra U20-EM. Til høyre mor og tidligere toppsprint­er Sølvi Meinseth.
BRONSEVINN­ERE: Søsknene Ingvild og Even Meinseth har hver sin bronse fra U20-EM. Til høyre mor og tidligere toppsprint­er Sølvi Meinseth.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway