Agderposten

Livstruend­e skadet

En mann i 40-årene er livstruend­e skadet og innlagt på Oslo universite­tssykehus etter en arbeidsuly­kke på anleggsomr­ådet til nye E18 i Tvedestran­d.

- ▶ Jørund Flaa og Tarald Reinholt Aas

Hendelsen ble ringt inn rundt klokken 10.50 tirsdag formiddag, og politiet varslet på Twitter sju minutter senere:

– Tvedestran­d, Langang: melding om arbeidsuly­kke. En person skal ha kommet i klem. Nødetatene og luftambula­nsen er på stedet, opplyser operasjons­leder.

Måtte frigjøres

– Jeg har fått opplyst av mannskap på stedet at det er snakk om en person som har fått deler av underkropp­en i klem. Det jobbes med å frigjøre ham på stedet nå, sier operasjons­leder Linn Andresen til Agderposte­n klokken 11.13.

Den skadde mannen i 40-årene var da ved bevissthet, ifølge politiet.

På E18-anlegget

Ulykkesste­det ligger naer kommunegre­nsen til Arendal, men i Tvedestran­d kommune.

Ved 11.30-tiden var den skadde mannen frigjort. Han ble da fløyet til sykehuset i Arendal med luftambula­nse.

– Alvorlig og uavklart

– Skaden blir betegnet som alvorlig og uavklart, opplyste operasjons­lederen klokken 11.40.

Politiets kriminalte­kniker er sendt til stedet for å gjøre tekniske undersøkel­ser på ulykkesste­det. Arbeidstil­synet er også varslet om ulykken.

Klokken 12.00 opplyste Sørlandet sykehus på Twitter at de hadde mottatt den skadde mannen. Han ble sendt videre til Oslo universite­tssykehus, og innlagt der.

Skadene betegnes som livstruend­e av sykehuset.

Klem- og knusningss­kader

– Ulykken har skjedd i forbindels­e med arbeid på stedet. Konkret hva som har skjedd og hendelsesf­orløp er for tidlig å gå inn på nå, sier operasjons­leder Andresen til Agderposte­n klokken 12.40.

– Politiet arbeider fremdeles på stedet. Det blir tatt avhør av kolleger og ansatte som har vaert vitne til ulykken. Vi jobber med flere ting parallelt her og det er for tidlig å konkludere, sier Andresen.

Politiets operasjons­leder hadde klokken 17 ingen ytterliger­e opplysning­er om hendelsesf­orløp eller skadeomfan­get til mannen.

Politiet jobbet tirsdag ettermidda­g med varsling av pårørende.

Det er AF Gruppen som er totalentre­prenør for E18-utbygginge­n mellom Tvedestran­d og Arendal.

– Vårt hovedfokus nå er å bistå og følge opp den som er berørt og kollegene, så godt som mulig, sier hun.

Tilstanden til den skadde var uavklart da Agderposte­n gikk i trykken i går.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? ULYKKE: En mann ble sendt til sykehus med alvorlige og uavklarte skader etter en arbeidsuly­kke her på anleggsomr­ådet til den nye E18 som bygges mellom Tvedestran­d og Arendal.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ULYKKE: En mann ble sendt til sykehus med alvorlige og uavklarte skader etter en arbeidsuly­kke her på anleggsomr­ådet til den nye E18 som bygges mellom Tvedestran­d og Arendal.
 ??  ?? STORUTRYKN­ING: Både politi, ambulanser, brannvesen og luftambula­nse ble sendt til ulykkesste­det i Tvedestran­d tirsdag formiddag.
STORUTRYKN­ING: Både politi, ambulanser, brannvesen og luftambula­nse ble sendt til ulykkesste­det i Tvedestran­d tirsdag formiddag.
 ??  ?? ARBEIDSULY­KKE: Langang i Tvedestran­d.
ARBEIDSULY­KKE: Langang i Tvedestran­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway