Agderposten

Hadde vi blitt utspilt, så måtte man ha tenkt over både spillestil og målsetting. Men vi blir jo aldri det

Ambisiøse Arendal Fotball ligger fem poeng bak teten allerede etter fem kamper. Men hovedtrene­r Mattias Andersson står fast på målsetting­en om direkte opprykk.

- Tlf: 915 25 942

Etter bare 1-1 mot juniorene på Vålerenga 2 mandag har Arendal kun vunnet én av sine første fem kamper i 2. divisjon avdeling 2.

Gapet opp til serieleder KFUM Oslo er på fem poeng, mens det er tre poeng til Skeid på opprykkskv­alifiserin­g.

Ser man andre veien er Arendal bare ett poeng over nedrykksst­reken.

Kun i 4-1-seieren mot jumbolaget Vard Haugesund har Arendal overbevist så langt i serien i år, etter Agderposte­ns mening.

Hovedtrene­r Mattias Andersson var oppgitt etter poengdelin­gen mot VIF 2.

- Vaert best i alle kampene

- Dette er vi klart ikke fornøyd med. Det går igjen: Vi styrer kampene, og totaldomin­erer skuddstati­stikken på mål. Likevel får vi ikke bedre uttelling. Det er vanskelig å vinne kampene. Skuffende at vi slipper inn et så billig mål hvor vi har mange muligheter til å reparere. Vi møter et ungt Vålerenga-lag som vi absolutt bør kjøre over, sa svensken i et videointer­vju fra Intility Arena i Oslo.

- Er det slik at man må revurdere målsetting­en om direkte opprykk allerede?

- Nei, det synes jeg ikke. For det som er fakta er at i samtlige av våre kamper så har vi vaert det beste laget over 90 minutter, og skapt absolutt flest målsjanser. Det handler om marginer og dyktighet. Men hadde vi blitt utspilt, så måtte man ha tenkt over både spillestil og målsetting. Men vi blir jo aldri det. Vi styrer kamper og skaper mye mer enn motstander­en. Men vi er for dårlige foran mål. Og du vinner ikke hvis du ikke putter ballen i mål.

- Har du materielle­t til å krype oppover og kjempe om direkte opprykk i år?

- Ja, det har vi. Nå har det gått fem kamper, og jeg synes vi har vaert det beste laget i alle kampene. Det hjelper ikke på poengene, men det betyr at vi ikke må forandre. Men vi er nødt til å bli effektive. Det er frustreren­de, og jeg synes synd på en del spillere etter 2. omgang. Vi kommer til store målsjanser, men ballen går ikke i mål.

- Men Ness får ballen i mål med krampetend­enser. Det er da noe på en litt dårlig mandag?

- Ja, det er det jo. Men kampen sett under ett er det veldig skuffende at vi ikke greier å ro det i land, det må vi aerlig si. Vi står alle sammen om dette, også, sa trener Andersson.

- Må slå slike lag hvis vi skal opp

- 1-1 er ikke bra nok. Vi ville hit for å vinne. Vi er ikke bra nok på den siste tredjedele­n av banen, og det må hele laget ta skylda for det, sier Avni Pepa.

- For VIF 2 stiller med nesten bare tenåringer?

- De gjør jo det. Du kan se de er teknisk gode og raske. Men skal vi opp til 1. divisjon så må vi slå de. De hadde seks poeng og hadde gjort fire bra matcher, men for våre mål er dette ikke bra nok, sier Pepa.

Han peker samtidig på at Arendal tross alt har tre strake kamper uten tap (1-2-0) og bare tre baklengsmå­l i disse matchene.

- Det er godkjent. Men vi vil så klart ha full pott. Nå må vi bare hjem og terpe. Vi har masse innlegg og dødballer, men vi er ikke presise nok. Det gjelder også løp i boks og kommunikas­jon. Det må vi jobbe med. Vi må brette opp ermene og vise hva vi kan i match, og ikke bare på trening. Målsetting­en står uten tvil ved lag. Det er jevnt. Vinner vi på lørdag (mot Egersunds IK), så er vi der oppe igjen, mener Pepa.

 ?? FOTO: ALEXANDER NUPEN ?? MISFORNØYD: - Vi bør absolutt kjøre over et ungt Vålerenga, sa Mattias Andersson etter 1-1 mot juniorene til Vålerenga på Intility Arena mandag kveld.
FOTO: ALEXANDER NUPEN MISFORNØYD: - Vi bør absolutt kjøre over et ungt Vålerenga, sa Mattias Andersson etter 1-1 mot juniorene til Vålerenga på Intility Arena mandag kveld.
 ?? FOTO: ALEXANDER NUPEN ?? MISBRUKTE MULIGHETER: Rasmus Lynge Christense­n (bildet) misset alene med keeper, mens Fabian Stensrud Ness og Adi Markovic traff henholdsvi­s stanga og tverrligge­r.
FOTO: ALEXANDER NUPEN MISBRUKTE MULIGHETER: Rasmus Lynge Christense­n (bildet) misset alene med keeper, mens Fabian Stensrud Ness og Adi Markovic traff henholdsvi­s stanga og tverrligge­r.
 ??  ?? SJEFEN PÅ PLASS: Styreleder Jan Sigurd Otterlei og flere andre fra Arendal-ledelsen hadde tatt turen til sommerlige Oslo for å se laget mot Vålerenga 2.
SJEFEN PÅ PLASS: Styreleder Jan Sigurd Otterlei og flere andre fra Arendal-ledelsen hadde tatt turen til sommerlige Oslo for å se laget mot Vålerenga 2.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway