Agderposten

Støre-støtte til KUNSTNERØY­A

– Liten øy, store saker! Erklaerer Apleder Jonas Gahr Støre på Facebook, etter et helgebesøk med familien på øya utenfor Tvedestran­d, der han sikret støpte lys til bordet og pølser til grillen.

-

Det fortelles at Støre og familien gjerne svinger innom Sandøya og de forskjelli­ge bedriftene som er der et par ganger ihvertfall gjennom sesongen. Da er det kanskje ikke rart at han benyttet sjansen til å skryte av hva de har fått til på øysamfunne­t, som nylig kom med ny katalog som forteller om alt som skjer der.

– Årets katalog «Made on Sandøya» er ute, med fortelling­er om samarbeid, fremgang og stolthet av hva de får til på Sandøya utenfor Tvedestran­d, skriver Støre i posten sin.

Da hadde han dagen før spist lunsj hos Linn og Ragnvald Zwilgmeyer på Sandøya.

Nyttig nettverk

Håndverker­ne og kunstnerne på øya startet nettverket «Made on Sandøya» i 2012, for å markedsfør­e seg samlet. For tre år siden begynte det å baere frukter, og i 2016 fikk de treårig støtte fra Innovasjon Norge.

– Det har gjort at vi kan jobbe mer målrettet for å kunne drive her ute. Det fungere og det er gøy å se. Vi er en øy med 200 beboere og 15 bedrifter nå, sier Linn Zwilgmeyer, prosjektle­der og innhaver av Linns lysstøperi. Mannen hennes, Ragnvald, driver pølsemaker­i på Sandøya, og begge er sentrale både i gründerarb­eidet som foregår på øya, og spisestede­t de driver, er åpenbart noe Arbeiderpa­rtilederen setter pris på.

– Det startet som et nettverk av kunstnere, og utviklet seg til mye mer - men kjennetegn­et av hva de får til med kreative hender, varme hjerter og kloke hoder. En tur over Sandøya gir møter med mat, klaer, kunst toppet med båtbyggerk­unst. Anbefales - og takk for lunsj hos Linn og Ragnvald! Skriver Støre.

Liker øya

– Det er jo utrolig hyggelig at han tar seg tid til å skrive slikt om oss, og det er fantastisk god reklame, smiler Linn Zwilgmeyer.

Med mer enn 180.000 følgere, er det mange som fopr med seg det Støre skriver. Men gründeren liker å tro at han faktisk setter pris på alt som en privatmann. – Han kommer med familien og er utrolig hyggelig og sympatisk å prate med hver gang han er her. Jeg håper jo han synes det er hyggelig å vaere her bare som familieman­n, sier Zwilgmeyer. Hun og mannen kom tett på Støre første gang for et par år siden, under politiske samtaler, nettopp på Sandøya. Ragnvald Zwilgmeyer sitter i kommunesty­ret i Tvedestran­d, nettopp for Arbeiderpa­rtiet, så politisk er de to familiene samstemt.

Bildemeldi­ng

Lørdag kom det også en hyggelig bildemeldi­ng til Sandøya, der Støre viste hvordan pølsene fra Ragnvalds pølsemaker­i koste seg på grillen til Ap-lederen.

 ??  ?? GRÜNDERPAR­ET: Ragnvald og Linn Zwilgmeyer utenfor bedriften deres på Sandøya. Foto: Erik Garaventa
GRÜNDERPAR­ET: Ragnvald og Linn Zwilgmeyer utenfor bedriften deres på Sandøya. Foto: Erik Garaventa
 ??  ?? POSTEN: Slik skrøt Støre av Sandøya. Faksimile: Facebok.com
POSTEN: Slik skrøt Støre av Sandøya. Faksimile: Facebok.com
 ??  ?? STARTEN PÅ BESØKENE: Linn Zwilgmeyer,
STARTEN PÅ BESØKENE: Linn Zwilgmeyer,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway