Agderposten

– Det er ikke veldig varmt her

Med usedvanlig stabile og høye lufttemper­aturer, kryper også badevannet oppover, men det var delte meninger om hvor varmt det var i vannet ved gjestehavn­a.

- ▶ Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Den sentrumsna­ere stranden ved siden av gjestehavn­a i Arendal, kan kun friste med den badetemper­aturen som sol og vind gir. Selv om det oppvarmede bassenget i gjestehavn­a er populaert, er det også jevnt med bade- og solsugne på stranda og plenen bakenfor.

En ivrig bruker er Lukas Olsen som fyller seks år om få dager, og han synes vannet er helt topp. Selv om nettopp har kommet opp etter baderunde, løper han gjerne ut i igjen for å vise hvor godt og varmt det er.

Roar Wroldsen som også liker den lille lune stranda blir med så unge Lukas får noen å sprute på.

– Blir stadig varmere

– Det er ikke veldig varmt her, men jeg vil anslå at det er 16 grader, sier Wroldsen, som syntes det var godt å komme opp og få varmen i sola etter det forrige badet.

Men så må han altså til pers igjen, til unge Lukas’ store fryd.

– Vi har vaert her hver dag i pinsen, og vannet blir stadig varmere. Det er jevnt og godt med folk her også, forteller mor Åshild Olsen.

Også hun nevner at det er veldig greit med en strand som så å si ligger midt i byen, og at den har kveldssol er også et gode.

Venninnene Olea Goderstad (14) og Anni Emilie Ramse (14) som bor byen synes det er veldig greit med ei strand i naerheten.

– Vi bruker den ganske ofte, men det er første gang vi er her i år, forteller de, og vasser utover med litt for høye forventnin­ger til badetemper­aturen.

Lukas ser litt spørrende på dem da de ganske raskt finner veien opp igjen, til tørre håndklaer og en varmende sol.

Varmere på EB-stranda

– Vi har badet en gang før i år, det var på EB-stranda og der var det varmere, forteller de.

Men med daglige temperatur­er på greit over 20-tallet i mange dager allerede, og enda flere i vente, kommer sjøtempera­turen raskt stigende etter.

Det er foreløpig ikke så mange målinger fra de mest brukte strendene. Det er litt for tidlig i sesongen, men Havforskni­ngsinstitu­ttet i Flødevigen måler året rundt, og tirsdag klokken 18 var det naer innpå 19 grader på en meters dyp.

Det tallet bør kunne stige ytterliger­e. På Yrs langtidsva­rsel for Arendal som går frem til neste torsdag, er hver dag så å si lik.

Kun sol og ettermidda­gstemperat­urer på 20 til 22 grader.

Det kan bli folksomt på strendene fremover.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: TORE ELLINGSEN ?? MÅTTE GI SEG: Lukas Olsen holder stand i vannet, men venninnene Anni Emilie Ramse (14, til venstre) og Olea Goderstad syntes det fortsatt var litt i kaldeste laget.
ALLE FOTO: TORE ELLINGSEN MÅTTE GI SEG: Lukas Olsen holder stand i vannet, men venninnene Anni Emilie Ramse (14, til venstre) og Olea Goderstad syntes det fortsatt var litt i kaldeste laget.
 ??  ?? STADIG BEDRE: Lukas Olsen (snart seks år), har fått med seg Roar Wroldsen ut i vannet så har han noen å sprute på. Fortsatt er ikke badevannet veldig varmt, men det stiger stadig.
STADIG BEDRE: Lukas Olsen (snart seks år), har fått med seg Roar Wroldsen ut i vannet så har han noen å sprute på. Fortsatt er ikke badevannet veldig varmt, men det stiger stadig.
 ??  ?? NYTER FINVAERET: Åshild Olsen og sønnen Lukas koser seg på stranda i sentrum og badeløven Lukas synes det er godt å få varmen i sola.
NYTER FINVAERET: Åshild Olsen og sønnen Lukas koser seg på stranda i sentrum og badeløven Lukas synes det er godt å få varmen i sola.
 ??  ?? KOSER SEG: Lukas Olsen og Roar Wroldsen var to av flere som benyttet ettermidda­gssola og den sentrumsna­ere stranda ved gjestehavn­a.
KOSER SEG: Lukas Olsen og Roar Wroldsen var to av flere som benyttet ettermidda­gssola og den sentrumsna­ere stranda ved gjestehavn­a.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway