Agderposten

Kan bli sommerens dyreste salgsobjek­t

På 1800-tallet var sveitservi­llaen vertshus på Langbrygge­n i Arendal. Etter bybrannen i 1868 ble huset flyttet til Tromøy og tatt i bruk som bolig. Nå er eiendommen sommerens hittil dyreste til salgs i AustAgder.

- ▶ Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

– Dette er en veldig sjelden eiendom. Det er ikke ofte det kommer boliger for salg i gullrekka, spesielt ikke med strandlinj­e, sier eiendomsme­gler og daglig leder i DnB Residens, Mads Møller Helgesen.

Selger lokker med plass til flere båter, nesten 40 meter strandlinj­e og sol fra morgen til kveld i annonsen for den drøyt 220 kvadratmet­er store sveitservi­llaen i Revesandsv­eien på Tromøy.

Prisantydn­ing på eiendommen er 14,5 millioner kroner, og dermed sommerens hittil dyreste til salgs i fylket.

– Eiendommen er en sjelden perle som kan by på det aller meste, selv for den kresne, opplyser Helgesen.

Flyttet hele huset fra byen

Salgsannon­sen opplyses det at huset har en rik historie. Fra midt på 1800-tallet sto huset på Langbrygge­n i Arendal som vertshus.

Huset ble skadet som et av mange under den store bybrannen i 1868 og deretter flyttet til Revesandve­ien og tatt i bruk som bolig.

I 2011 renoverte eieren boligen i sin helhet, og nå gjenstår så å si kun de metertykke grunnmuren­e som et minne om husets alder.

Huset ligger i vannkanten midt i Galtesund, noen minutter unna Merdø. På tomten finnes flere uteplasser, nesten 40 meter strandlinj­e og dypvannsbr­ygge med plass til flere båter. Den tre etasjer store boligen har fire soverom og tre stuer.

– Sveitserfa­saden med to balkonger, glaserte takstein og smijernsgj­erde ned mot bryggen gjør at Revesandve­ien 331 skiller seg ut i mengden, opplyser eiendomsme­gleren.

Flere interessen­ter

Etter at eiendommen ble lagt ut for salg fredag, har Helgesen fått flere henvendels­er fra interessen­ter. Noen lokale, andre med bosted andre steder i landet.

– Jeg vil nok tro at interessen hovedsakel­ig kommer lokalt, men det kan nok også vaere at noen ønsker å bruke den som hytte, forteller eiendomsme­gleren. Det er nemlig ikke boplikt på den sjønaere eiendommen på Tromøy.

Det avholdes fellesvisn­ing til helgen, og Helgesen har allerede avtalt én privat visning i tillegg.

– De fleste som er interesser­t, kommer nok selv for å se på eiendommen. Men det kan fort bli flere private visninger, for en del ønsker å ha litt ro når de kikker, forklarer han.

– Villige til å betale godt

Eiendomsme­gleren tror ikke det blir noe problem å finne en kjøper, selv med en prisantydn­ing over 14 millioner kroner.

– Det er alltid vanskelig å si hvor fort en slik eiendom blir solgt. Men når man er på eiendommen er det lett å bli bergtatt, og jeg tror det finnes folk både lokalt og kanskje også utenbys fra som er villige til å betale veldig godt for den, sier Helgesen.

– Vi er inne i riktig tid på året, og mye har gått ganske raskt, men det er umulig å si hvor fort eiendommen går før vi har hatt visning, avslutter han.

 ??  ??
 ?? FOTO: DNB RESIDENS ?? GULLREKKA: Sveitservi­llaen på Tromøy og ved Galtesund har 40 meter strandlinj­e.
FOTO: DNB RESIDENS GULLREKKA: Sveitservi­llaen på Tromøy og ved Galtesund har 40 meter strandlinj­e.
 ?? FOTO: DNB RESIDENS ?? SØRLANDSID­YLL: Stort naermere sjøen kommer man ikke.
FOTO: DNB RESIDENS SØRLANDSID­YLL: Stort naermere sjøen kommer man ikke.
 ?? FOTO: DNB RESIDENS ?? UTESTUE: Kveldssole­n kommer inn den nyere, delvis lukkede utestuen.
FOTO: DNB RESIDENS UTESTUE: Kveldssole­n kommer inn den nyere, delvis lukkede utestuen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway