Agderposten

Laber interesse for Gullknapps pilotskole

Ett titalls interesser­te møtte frem til OSM Aviation Academys informasjo­nsmøte om pilotutdan­ningen de starter på Gullknapp i september.

- PILOTUTDAN­NING Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

– Vi fryktet at det ikke ville komme så mange. Arendal er den minste byen vi har event i. Dessuten må jeg påta meg blemmen det var å velge pinseaften, to dager etter 17. mai, innrømmer markedsdir­ektør Stein Mjåtveit.

Han innser helgen som var valgt, ble helt feil.

Søndagen var det informasjo­nsmøte i Kristiansa­nd, og selv om det muligens var et par flere fremmøtte der, så var det ikke mange.

Optimist

– Vi skal kjøre event i Stockholm, København, Göteborg og Oslo. Og kommer tilbake til Arendal i juni. Interesser­te kan søke fram til en måned før kursstart, som er 24. september, forklarer Mjåtveit.

Det vil også bli startet et kurs i januar.

Selv om de var få, var det meget interesser­t de som møtte frem i Arendal lørdag.

– De var godt forberedt og hadde lest om utdannelse­n før møtet. Jeg tror de som var der, er så interesser­t at de vil søke, tipper Mjåtveit.

Det er plass til 20 piloteleve­r når skolen starter på Gullknapp til høsten. OSM Aviation Academy har kjøpt inn 7 fly og en simulator til skolen.

Kurs uansett

– Vi kommer til å sette i gang kurset selv om vi ikke får fylt opp alle plassene i første omgang, forsikrer Mjåtveit.

Han forteller at behovet for piloter er stort. Rundt 5000 nye piloter trengs hvert år de neste 20 årene.

Han er ansatt ved skolens hovedkvart­er i Østerås i Sverige. Der jobber det flere nordmenn som kan tenke seg å flytte tilbake til Norge.

7–8 instruktør­er vil vaere tilknyttet pilotskole­n på Gullknapp. I første omgang vil den teoretiske delen av undervisni­ngen foregå i OSM Aviations lokaler i Noroddveie­n på Hisøy. På sikt vil det bli bygget lokaler på Gullknapp.

Aldersgren­sen for å søke er 18 år. I praksis er det nok å ha avsluttet videregåen­de skole for å kunne starte pilotutdan­ningen. Men du må ha hatt matematikk, fysikk og engelsk som fag.

Elever som kommer gjennom nåløyet med karakteren­e, må deretter gjennomgå en rekke tester, fordi kravene til å kunne bli pilot er meget strenge.

Strenge tester

Søkerne må gjennom tester som viser stresstole­ranse, multitaski­ng, logisk tenkning, problemløs­ning og andre situasjone­r som er relevante for en som skal føre et passasjerf­ly.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? GLISSENT: Ofte dukker det opp 150 interesser­te på OSM Aviation Academys informasjo­nsmøter. I Arendal lørdag var det rundt 10. Men de som var bortreist i pinsehelge­n, får ny anledning om en måned.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD GLISSENT: Ofte dukker det opp 150 interesser­te på OSM Aviation Academys informasjo­nsmøter. I Arendal lørdag var det rundt 10. Men de som var bortreist i pinsehelge­n, får ny anledning om en måned.
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? INFORMERTE: Markedsdir­ektør Stein Mjåtveit i OSM Aviation Academy som starter pilotskole på Gullknapp til høsten.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD INFORMERTE: Markedsdir­ektør Stein Mjåtveit i OSM Aviation Academy som starter pilotskole på Gullknapp til høsten.
 ?? FOTO: OLE KJELL FARETH ?? KLARE: Fly og simulator er bestilt til de 20 første piloteleve­ne på Gullknapp.
FOTO: OLE KJELL FARETH KLARE: Fly og simulator er bestilt til de 20 første piloteleve­ne på Gullknapp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway