Agderposten

FROLAND/ARENDAL: Han er årets laerling

Vegard Skaarstad (19) er kåret til årets laerling i Aust-Agder.

-

Skaarstad har fullført laeretiden hos Bøylestad Moen AS og skal snart ta fagprøven som tømrer.

– Han er faglig dyktig, flink i yrket og flink med folk, sier eier og daglig leder av Bøylestad Moen AS, Asbjørn Moen.

Nylig tok han med laerlingen til Stoa der han trodde de skulle ha møte hos Carlsen Fritzøe.

– Plutselig tok de meg i hånda og gratulerte meg. Jeg visste ingenting. Det var utrolig gøy, sier Skaarstad som bor på Skarsbru i Froland.

– Premien er gavekort på 10.000 kroner som han kan handle verktøy for her hos oss. En overrasket, fornøyd og stolt laerling, heter det i en pressemeld­ing fra salgssjef Inge Nicolaisen.

– Carlsen Fritzøe er engasjert i arbeidet for rekrutteri­ng og utdanning innen byggebrans­jen og ønsker å slå et slag for dyktige byggfaglae­rlinger. Derfor arrangerer vi konkurrans­en Årets laerling hvor vi motiverer faglige ledere, svenner og byggmester­e til å nominere sine beste laerlinger.

Kriteriene for å vinne er faglig interesse, kreativite­t, egenutvikl­ing og arbeidsinn­sats.

Konkurrans­en er åpen for laerlinger på byggfag: Murerfaget, tømrerfage­t, betongfage­t og overflatet­eknikk.

Årets kåring er den fjerde i rekken.

– Flere av laerlingen­e vi følger som ikke når opp første året, følger vi videre året etter.

Konkurrans­en startet med en nominasjon­speriode fra september og frem til 1. januar. Over 40 laerlinger ble nominert og disse har vi fulgt fra januar og ut april, før kåringen skjer i mai.

Firmaet har fulgt laerlingen­e i samarbeid med opplaering­sbedriften­e. I prosessen har bedriften hatt dialog med laerlingan­svarlig i bedriften og laerlingen­e har vaert evaluert med besøk på byggeplass.

Seks laerlinger skal kåres i seks fylker!

– Det har vaert positive krefter og deltakelse fra opplaering­skontorene, håndverker­foreningen­e, Byggmester­forbundet og laerlingen­e, sier Nicolaisen som gratulerer Vegard Skaarstad.

 ??  ?? STOLTE: Trygve Haugen, daglig leder CF Arendal, Inge Nicolaisen, salgssjef proffmarke­d CF Arendal, årets laerling Vegard Skaarstad og Asbjørn Moen, eier og daglig leder av Bøylestad Moen AS.
STOLTE: Trygve Haugen, daglig leder CF Arendal, Inge Nicolaisen, salgssjef proffmarke­d CF Arendal, årets laerling Vegard Skaarstad og Asbjørn Moen, eier og daglig leder av Bøylestad Moen AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway