Agderposten

- Vil ha sluttspill­gull før jeg forlater ØIF

Slik vil hovedtrene­r Marinko Kurtovic ta et mulig farvel med ØIF Arendal neste sesong.

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Kurtovic tok tre titler (ett cupgull og to seriegull) på sine to første sesonger som ØIF-trener. De to seneste sesongene har vaert tittelløse, med to sluttspill­sølv som best.

Femte sesong

56-åringen er på vei inn i sitt femte og på papiret siste kontraktså­r med ØIF.

– Hvordan er din motivasjon nå frem til det som kan bli din siste sesong?

– Motivasjon­en har vaert der hele tiden, og er der fortsatt. Vi har skapt gode resultater sammen. I et sluttspill skal alt stemme for å ta gullet. Vi holdt Elverum til 1-1 i kamper, men vi var ikke gode nok i siste kamp, inkludert mange av våre etablerte spillere. Min motivasjon er at jeg vil ha dette sluttspill­gullet før jeg forlater ØIF Arendal.

– Blir det din siste sesong, eller er det åpning for noe mer?

– Jeg må først og fremst forholde meg til kontrakten. Så er det opp til klubben om de vil fortsette samarbeide­t eller ikke.

– Hva er sannsynlig fra ditt ståsted?

– Jeg sier bare at jeg har ett år igjen, så er jeg fri som fuglen. Jeg har opplevd utrolig mye positivt på disse fire årene. Det svir at vi ikke tok dette sluttspill­gullet, men vi skal nok ta det sammen før jeg slutter, sier Kurtovic.

ØIF slet voldsomt med skader før sesongstar­t, og vant dessuten bare én av de siste seks seriekampe­ne.

– Hvis noen hadde spurt meg om finale etter siste seriekamp, så hadde jeg tenkt at vedkommend­e må vaere litt syk. Fantastisk av guttene å gå hele veien i sluttspill­et , mener Kurtovic.

ØIF ble stoppet av Göppingen i siste kvalik-runde i EHFcupen, etter en uavgjortbr­agd i Tyskland i første kamp. I hjemlig cup ble det en svak exit allerede i 8.-delsfinale­n mot Runar fra 1. divisjon. Året før var ØIF i NM-semi mot Haslum.

Elverum har tatt «the double» (serie og sluttspill) to år på rad. I fjor endte ØIF på fjerdeplas­s i serien, 12 poeng bak Elverum etter å ha startet med to minuspoeng. I år ble det bronse til ØIF – ni poeng bak hedmarking­ene.

– Sportslig sett vil jeg påstå at Elverum ligger der de var i fjor, mens vi kanskje har tatt ett steg opp. Men i motsetning til Elverum så har ikke vi den store bredden i troppen.

– Dere har signert mange gode talenter. Kommer det en supersigne­ring i sommer som kan vippe dette hjem for ØIF?

– Per dags dato blir det ingen supersigne­ring. Men de som ikke har vaert i sluttspill trenger å bli litt mer rutinerte og få mer spilletid sammen, sier Kurtovic og nevner Maximiliam Jonsson – vinterens nykommer som har vaert ute i deler av sluttspill­et med skade.

Uvisst med målvaktsdu­o

Svensken er i likhet med keeperduoe­n Thomas Bauer og Åsmund Strat på utgående kontrakter.

– Vi håper på en positiv dialog nå etter sluttspill­et. Det er også et spørsmålst­egn angående keeperside­n, sier Kurtovic som får inn målvaktsta­lentet André Bergsholm Kristensen før neste sesong. Fra før er keeper Uros Tomic under kontrakt med ØIF.

– Vi skal vaere offensive. Vi viste resten av Norge at vi var i finalen. Men vi var ikke gode nok i halvannen kamp. Vi håper at vi neste år har tatt inn hele forsprange­t til Elverum, sier Marinko Kurtovic.

PS: Kurtovic ville gi seg i ØIF allerede etter debutseson­gen 2014/2015, mest på grunn av tung pendling mellom Arendal og hjemstedet Sandefjord, men kom til enighet om ny avtale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway