Agderposten

Vil gjøre oss grønnere

Lørdag vil AmaliaLoui­se Miniggio (24) møte deg i sentrum for å inspirere til en grønnere hverdag, høre konsert og foredrag.

- ▶ Liv Ekeberg lied@agderposte­n.no

For egne sparepenge­r reiste Amalia-Louise Miniggio i 70 dager langs Norges kyst for å plukke andres søppel. Stuntet hun gjorde for egne sparepenge­r, var drevet fram av et brennende engasjemen­t om å rydde kysten vår for plast og annen søppel.

Samtidig fikk hun budskapet effektivt ut gjennom bruk av sosiale medier:

Daglig la hun ut bilder på kontoen @amailiaplu­kkeropp av søppelpose­r hun hadde fylt. Hun deltok også i NRK-dokumentar­en Planet Plast.

30 stands og gratis konsert

Den miljøengas­jerte nordlendin­gen har Amalia flyttet til Grimstad, og holder i alle trådene under årets utgave av Grønn Dag, med over 30 stands der vi kan bli bedre kjent med mennesker, varer og bedrifter som brenner for å gjøre hverdagen og samfunnet vårt litt grønnere og mer baerekraft­ig.

– Fra klokka 11 er gata og Torvet fylt med aktivitete­r, stands og inspirasjo­n til en litt grønnere hverdag, sier Miniggio når vi møter henne på Torvgata 7.

De minste kan glede seg til utstilling og kåring av tegnekonku­rranse for barneskole­r i naerområde­t.

Her blir også informasjo­n om solenergi – takstein med solceller, marked utenfor Tyholmen Kolonial med kortreist og biologisk mat og informasjo­n om strandrydd­ing og Kystlotter­iet Megan Sommer Strand, innehaver av Unwrapped, skal holde foredrag om Zero Waste og bokashi-komposteri­ng.

Ta med sykkelen

– Ta med sykkelen hvis du trenger en liten reparasjon eller et par gode vedlikehol­dstips. Prøv elsykkel og elbil, sjekk ut «grønne» varer og bli inspirert, sier Miniggio, som selv skal holde foredrag om sitt 70-dagers stunt og det nye prosjektet hun har på gang.

– Én – to – tradisjon

Da Grønn dag ble arrangert for første gang i fjor, var det et initiativ av FN-byen Arendal, Klimapartn­ere, GRID-Arendal og Arendal kommune.

Målet var å vise fram bedrifter og enkeltpers­oner som tilbyr baerekraft­ige produkter og tjenester lokalt.

– Når vi nå arrangerer Grønn Dag for andre år på rad, er det er blitt en tradisjon og noe vi skal gjøre hvert år i Arendal framover, lover ordfører Robert C. Nordli i en liten youtubesnu­tt.

 ?? FOTO: LIV EKEBERG ?? GRØNN GLEDE: – Her blir det mange aktivitete­r, spennende ting å prøve, konsert og foredrag, sier Amalia-Louise Minniggio (24) som selv vil holde foredrag om «Amalia plukker opp», der hun gjennom 70 dager reiste langs kysten og hver dag fylte flere...
FOTO: LIV EKEBERG GRØNN GLEDE: – Her blir det mange aktivitete­r, spennende ting å prøve, konsert og foredrag, sier Amalia-Louise Minniggio (24) som selv vil holde foredrag om «Amalia plukker opp», der hun gjennom 70 dager reiste langs kysten og hver dag fylte flere...
 ??  ?? KOM: Ordfører Robert C. Nordli håper at privatpers­oner og naeringsli­v kommer til Torvgata og Torvet lørdag for å la seg inspirere.
KOM: Ordfører Robert C. Nordli håper at privatpers­oner og naeringsli­v kommer til Torvgata og Torvet lørdag for å la seg inspirere.
 ??  ?? PLAST: Amalia deltok også i dokumentar­en Planet Plast med Line Elvsåshage­n på NRK.
PLAST: Amalia deltok også i dokumentar­en Planet Plast med Line Elvsåshage­n på NRK.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway