Agderposten

Telenor diskrimine­rer de eldste

Endringen medfører en diskrimine­ring av de eldste i samfunnet.

- John Tellmann Tjuslia Eydehavn

Telenor har nylig sendt melding om saerskilt forhøyet takst fra fasttelefo­n til mobiltelef­on. Dette rammer isaer den eldre del av befolkning­en som fortsatt bruker fasttelefo­n. Telefonen er viktig for å holde kontakt med familie, venner og kjente. De aller fleste av de yngre generasjon­er benytter i dag mobiltelef­on. Da blir det en ekstra byrde for de eldste. Denne utviklinge­n føyer seg inn i rekken av omstilling­er blant kommunikas­jonsog serviceakt­ørene i samfunnet som rammer de eldste.

Aktørene, som Telenor og bankene, skylder på den teknologis­ke utviklinge­n. Men mange av de eldste har ikke tilpasset seg denne utviklinge­n. Endringene kommer noen år for tidlig. Resultatet blir også ekstra byrder for de pårørende. I dette tilfelle blir det en tilleggsre­gning fra Telenor for de eldste kundene. Hvorfor slikt hastverk? Kunne dere ikke ha ventet noe år til, inntil alle generasjon­er har tatt steget til bruk av mobiltelef­oni fullt ut? Endringen medfører en diskrimine­ring av de eldste i samfunnet.

Jeg stiller også spørsmålet om innføringe­n er i strid med likestilli­ngsloven også. Telenor har en så sterk stilling i markedet at det for meg synes som kunden ikke er den viktigste for selskapet lenger. Med slik arroganse vil jeg oppfordre de som er avhengige av fasttelefo­n, å se seg om etter andre leverandør­er, som jeg vet finnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway