Agderposten

Hun blir ny toppsjef i J.B. Ugland

Kristiansa­ndskvinnen Jill Akselsen overtar som ny toppsjef i J.B. Ugland Eiendom AS.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Agderposte­n meldte 10. april at mangeårig administre­rende direktør i det Johan Benad Ugland-eide eiendomsse­lskapet, Bjørn Vedal, hadde hatt sin siste arbeidsdag i Grimstad. Nå opplyser konserntop­p Johan Martin Ugland til avisen at Jill Akselsen blir Vedals erstatter, og at hun tiltrer stillingen i begynnelse­n av september. – Spennende potensial Akselsen kommer fra stillingen som regiondire­ktør og juridisk leder i WSP Norge AS (tidligere Faveo Prosjektle­delse AS), som tilbyr prosjektle­delsesrådg­iving innen eiendom, bygg og anlegg. Der har hun jobbet siden 2008.

– Jeg ser veldig fram til å begynne i JBU Eiendom. Det er et veldrevet selskap med spennende potensial. Visjonen «Stolthet i å utvikle» gir en tydelig retning for selskapets ambisjoner, sier Akselsen i en kommentar til jobbyttet.

Som toppsjef i morselskap­et J.B. Ugland Eiendom får hun ansvaret for å videreutvi­kle de tre dattersels­kapene J.B. Ugland Eiendomsfo­rvaltning AS, J.B. Ugland Eiendomsut­vikling AS og J.B. Ugland Entreprenø­r AS, med samlet omsetning på naermere 300 millioner kroner (2016-tall).

– Med bakgrunn som leder i et internasjo­nalt konsulents­elskap som jobber med prosjektut­vikling og prosjektle­delse innen bygg og eiendom, ser jeg fram til å utvikle JBU Eiendom videre sammen med de dyktige menneskene som jobber der, fortsetter hun.

Om sin ledelsesfi­losofi har Akselsen uttalt dette til Agderring.no:

– Det viktigste for meg er å sørge for at de ansatte er motiverte og stolte av det vi leverer til våre kunder. Vi vil alle vaere med å skape en forskjell. Og vi trenger alle å bli sett.

Store Ugland-prosjekter

Jill Akselsen overtar roret i et selskap som siden 2004 har tatt fatt i store prosjekter som Campus Grimstad, Barbu-utbygginge­n i Arendal og Kanalbyen i hjembyen hennes Kristiansa­nd. Hun får sikkert også mye å gjø- re med Campus Grimstad Helse, et nytt utviklings­prosjekt innenfor helse JBU har igangsatt sammen med Universite­tet i Agder og Grimstad kommune.

Akselsen har tidligere innehatt lederstill­ing i revisjons- og rådgivings­selskapet PwC, samt opparbeide­t seg styreerfar­ing fra ulike virksomhet­er på Sørlandet.

 ??  ??
 ?? FOTO: AGDERRING ?? NY UGLAND-TOPP: Jill Akselsen fra Kristiansa­nd overtar som administre­rende direktør i J.B. Ugland Eiendom AS i Grimstad i september.
FOTO: AGDERRING NY UGLAND-TOPP: Jill Akselsen fra Kristiansa­nd overtar som administre­rende direktør i J.B. Ugland Eiendom AS i Grimstad i september.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway