Agderposten

Varsler gjennomgan­g av hemmeligst­emplet notat

Kontrollut­valgsleder Gunnar Topland (H) erkjenner at det hemmeligst­emplede notatet ikke har fått nok oppmerksom­het, og varsler at det trolig blir tema på neste møte.

- HELSEKJØPS­AKEN ▶ Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Agderposte­n har fått tilgang til et hemmeligst­emplet notat som beskriver bakgrunnen til hvorfor økonomisje­fen slo politialar­m i et leserinnle­gg 29. og 30. januar.

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim overlevert­e notatet før kontrollut­valgsmøtet 23. januar til utvalgets leder. Det omtaler en bekymrings­melding økonomisje­f Helge Moen sendte henne 20. desember i fjor.

Bekymrings­meldingen tar for seg forhold rundt Grimstad kommunes millionutb­etalinger i forbindels­e med en tjenestele­veranse til én såkalt ressurskre­vende bruker.

– Fikk stukket i hånden

Gunnar Topland forteller at han fikk det hemmeligst­emplede notatet i hendene rett før januarmøte­t.

– Det er riktig at jeg som leder av kontrollut­valget fikk stukket et notat i hånden fra rådmannen ved begynnelse­n av vårt KU møte 23. januar i år. Slik epost-granskning­en utviklet seg, var det til liten eller ingen nytte for Hjort i deres arbeid, sier kontrollut­valgsleder­en.

Han opplyser at utvalget ikke ordentlig har vurdert økonomisje­fens bekymrings­melding, og varsler nå at den kan få oppmerksom­het.

– Jeg må vel innrømme at andre forhold rundt leverandør­kontrollen tok fokus noe vekk fra notatet, og i ettertid kan jeg vel si at det nok hadde vaert naturlig å be om å få se bekymrings­meldingen økonomisje­fen hadde sendt, erkjenner Topland.

– Agendaen for neste møte er ikke satt ennå, men jeg vil vurdere om vi bør ta en ny runde på forskjelli­ge aspekter rundt denne kontrakten. Slik jeg ser det nå, vil det i sa fall bli i lukket møte kun for kontrollut­valgets medlemmer, tilføyer han.

Kontrollut­valgets leder forteller at de diskuterte saken bak lukkede dører etter at Agderposte­n i november i fjor avdekket den ulovlig inngåtte kontrakten og størrelsen på utbetaling­ene.

Økonomisje­fen sendte sin bekymrings­melding til rådmannen 20. desember i fjor. Dagen etter dro Tone Marie Nybø Solheim og kommunalsj­ef TrondVegar Johansen til PwC i Kristiansa­nd for å diskutere selskapets omstridte leverandør­kontroll hos Farm In Action.

Ble ikke vurdert av PwC

Det fremkommer av referatet at vurdering av tjenesteti­lbud var ett av tre temaer denne førjulsett­ermiddagen.

Mye tyder på at det nettopp er tjenesteti­lbudet til brukeren i økonomisje­fens bekymrings­melding som blir et tema på møtet i Kristiansa­nd.

«TNMS stilte spørsmål om tilbudet som var gitt til bruker var overdimens­jonert etter PwCs faglige vurdering. Til dette svarer PwC at det lå ikke i deres mandat å vurdere dette.

Hvis det ønskes at PwC skal vurdere dette vil det vaere PwCs helsefagli­ge kompetanse som er den som må vurdere dette. PwC har sett på om det er tilstrekke­lig tilbud. Det er ikke vurdert om det er overlevert», skriver kommunalsj­efen i referatet.

Andre temaer den dagen var det omstridte, sladdede laeringsdo­kumentet og rådgivings­og revisjonss­elskapets manglende oppdagelse av en feilutbeta­ling til Farm In Action på naermere 100.000 kroner.

 ??  ?? VARSLER GJENNOMGAN­G: Kontrollut­valgets leder Gunnar Topland (H) varsler at økonomisje­fens bekymrings­melding kan bli tema på neste møte.
VARSLER GJENNOMGAN­G: Kontrollut­valgets leder Gunnar Topland (H) varsler at økonomisje­fens bekymrings­melding kan bli tema på neste møte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway