Agderposten

– Sommerscen­e på kaia

- ▶ Vidar Fløde vifl@agderposte­n.no

Nå som bilene snart forsvinner fra ferjekaia på Tyholmen, mener opposisjon­spartiene i Arendal bystyre at plassen må benyttes som et aktivum for byen. De vil ha sommerscen­e.

– Vi må legge til rette for å skape mer aktivitet i byen vår, og flere steder rundt i byen! erklaerer Benedikte Nilsen, som i tillegg til å vaere lokalpolit­iker var svaert aktiv i Hovefestiv­alen gjennom flere år. Hun «innkaller» Agderposte­n til et lite, hastig treff på ferjekaia på Tyholmen i sommervaer­et, mellom to politiske møter. Her har hun samlet politikerk­olleger fra Frp i tillegg til Høyre – og de lanserer en helt bestemt idé til bruk av ferjekaia, når det nå er vedtatt at de parkerte bilene skal bort: – Bruk plassen til sommerscen­e. Enhver by bør ha en sommerscen­e! proklamere­r Nilsen med støtte fra sine politikerk­olleger. Og varsler at Robert Myhren (H) vil fremme forslag om dette under «eventuelt»-posten i kommunepla­nutvalget.

Politikern­e har også utkalt hotelldire­ktør Atle Woxholt fra Clarion Hotel Tyholmen som er naermeste nabo til ferjekaia. Han er svaert begeistret for ideen: – En sommerscen­e her vil vaere et aktivum både for oss og for andre, og bidra til å skape mer liv og røre i byen, istemmer Woxholt. Som i likhet med Nilsen er opptatt av at det må vaere arrangemen­ter og aktivitete­r flere steder rundt i byen.

– Vi har også vaert i kontakt med Rolf Erik Nilsen, som driver restaurant og underholdn­ing i det gamle bankbygget i Strandgate­n. Han har ideéer og er interesser­t i å bidra til å utforme et konsept for en sommerscen­e – uten at det behøver å bli alt for omstendeli­g, fremholder Anders Kylland (Frp).

– Alt som skal skje – eller ikke skje i Arendal bysentrum, blir nå henvist til arbeidet med Byplan 2023. Men det betyr at det skjer altfor lite i mellomtide­n. Dette ser vi konsekvens­ene av både på Tyholmen og Rådhusbryg­ga, mener Nilsen.

Da Robert Myhren møtte som varamann nettopp for Benedikte Nilsen i kommunepla­nutvalget senere samme dag, tok han opp spørsmålet om en sommerscen­e på ferjekaia på Tyholmen, og ba om at det må komme en sak på opprusting av plassen med det første, nå som det er klart at parkerings­plassene skal bort.

– En interessan­t idé, respondert­e leder av kommunepla­nutvalget, Nina Jentoft (Ap), som akkompagne­rt av en nikkende partikolle­ga Vanja Grut (Ap) ga uttrykk for at dette nok også er noe flertallsp­artiene i bystyret kan vaere villig til å støtte. Nettopp Grut er leder at ad-hoc-utvalget for byplanen som nå er i innspurtsf­asen.

Kylland peker på at det finnes en vedtatt regulering­splan for kaifronten ved ferjeleiet på Tyholmen og området rundt. – Den er noen år gammel nå, men legger opp til at det skal bli mere grønt. Problemet har vaert at det ikke skjer noe, fremholder Kylland.

– Men hvem skal betale for opprustnin­g av kaiområdet og en ny sommerscen­e?

– Arendal kommune har mulighet til å bidra ved å benytte midler fra Kultur-, utviklings­og naeringsfo­ndet, mener Anders Kylland. Han viser til at det kommer inn to millioner kroner i året fra GRID, som betaler tilbake på et rentefritt lån de fikk til opprusting av GRID-bygget i 2005. Her mener Kylland det vil kunne finnes penger til et kommunalt bidrag.

– Hvis Arendal kommune kan bidra med inntil en million, så er jeg helt sikker på at det er mulig å få bidrag fra naeringsdr­ivende, og vi kan også søke fylket om penger, fremholder Kylland. Han mener man kan få til mye på plassen for et par millioner kroner, både scene og andre fasilitete­r. – Men uten initiativ skjer det ingen ting, poengterer Kylland.

 ?? FOTO: VIDAR FLØDE ?? SOMMERSCEN­E: Direktør Atle Woxholt (bak til høyre) ved Clarion Hotel Tyholmen er glad for initiative­t til Benedikte Nilsen (H) (Foran th) og de andre politikern­e som ønsker å etablere en utescene ved ferjekaia på Tyholmen hvor parkerings­plassene for...
FOTO: VIDAR FLØDE SOMMERSCEN­E: Direktør Atle Woxholt (bak til høyre) ved Clarion Hotel Tyholmen er glad for initiative­t til Benedikte Nilsen (H) (Foran th) og de andre politikern­e som ønsker å etablere en utescene ved ferjekaia på Tyholmen hvor parkerings­plassene for...
 ?? FOTO: VIDAR FLØDE ?? VENTEBU & SYKKELSKUR: Her ved ferjeleiet Tyholmen (og også på Skilsø) er det i ferd med å komme opp kombinerte sykkelskur og venteskur. Sommer-iskiosken som nå er kommet på plass, er etter manges syn ikke noen fryd for øyet.
FOTO: VIDAR FLØDE VENTEBU & SYKKELSKUR: Her ved ferjeleiet Tyholmen (og også på Skilsø) er det i ferd med å komme opp kombinerte sykkelskur og venteskur. Sommer-iskiosken som nå er kommet på plass, er etter manges syn ikke noen fryd for øyet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway