Agderposten

Går ikke på scenen før fot ballfesten er ferdig på TV

- Lover «ny» låt Brødre som ikke er brødre ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Rockerne i Theo lover både nye og gamle hits når de spiller sin første fulle konsert på 18 år i Bankgården i Arendal i kveld. Men musikken må vente til Champions League-finalen er avgjort.

– Vi har vel vaert småsvangre med ideen om en slik konsert som dette i sju år, men det var først da rockeklubb­en spurte om vi ville holde en konsert at ting skjedde, innrømmer Geir Emanuelsen, mens resten av bandet nikker enig.

Både Clawfinger og Go-Go Gorilla kan takke Arendalsba­ndet Theo som herjet på 80-tallet for flere medlemmer. Nå samles den besetninge­n igjen, for det som blir den første fullengder­s konserten siden de gikk hver til sitt i 1990.

Erlend Ottem og Bård Torstensen gikk til Clawfinger og internasjo­nal hardrock-suksess. Geir Emmanuelse­n ble med i Go-Go Gorilla med Alex Rosén og Harald Dose har blant annet sunget for Dose Project Band.

Theo ble startet i 1982 og frem til de ga seg mot slutten av 80-tallet, hadde de gitt ut to kassetter og et album. Men ikke alt de laget kom ut til folket.

– Bård fant gamle taper som vi hadde spilt inn etter plata, så på konserten har vi premiere på «You can send me to hell and back again», sier Emanuelsen.

Gutta regner med at det blir godt med folk foran scenen i Bankgården, som har plass til litt over 400 mennesker.

Før konserten øves det iherdig i et lokale i det gamle bankbygget i Arendal, med utsikt ned til scenen de skal spille på. Men det er ikke mye nerver å spore, etter seks øvinger sammen.

– Vi er jo alle erfarne og har holdt på med musikk siden vi splittet oss, så det er ikke mange taktene uti låtene før vi kikker oss rundt og tenker at dette har vi gjort før, sier Harald Dose.

De har funnet spillegled­en igjen sammen, og snakker allerede om flere konserter, om noen spør. Men først må de gjennomfør­e kveldens konsert.

Lokale Bleakwater skal varme opp, før Theo går på scenen. Men det spørs om hovedbande­t får med seg så mye oppvarming­smusikk selv.

– Det er Champions League finale. Den skal jeg se på nettbrette­t før vi går på scenen, smiler Geir Emanuelsen. Resten av rockerne nikker enig.

 ??  ?? HUSKER GAMLE KUNSTER: Vokalist Harald Dose med Erlend Ottem, Stig Theo Eriksen, Geir Emanuelsen og Bård
HUSKER GAMLE KUNSTER: Vokalist Harald Dose med Erlend Ottem, Stig Theo Eriksen, Geir Emanuelsen og Bård
 ??  ?? HØYDEPUNKT: Bandet Theo fikk anledninge­n til å spille sammen med den verdenskje­nte keyboardis­ten Tony Carey under saganatt 2014.
HØYDEPUNKT: Bandet Theo fikk anledninge­n til å spille sammen med den verdenskje­nte keyboardis­ten Tony Carey under saganatt 2014.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway