Agderposten

Han ønsker å spolere fotballfes­ten

Zlatko Tripic har markert seg på godt og vondt etter hjemkomste­n til norsk fotball, men vil ikke bli kalt «badboy». Nå akter lyngdølen å bryte Jervs medgangsbø­lge.

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Vi skal jekke ned Jerv. De har vunnet litt mye i det siste. Vi har stor respekt for dem, men det bør de ha overfor oss også. Vi tapte stygt for dem i generalprø­ven (2-6), selv om resultatet løy noe med flere juniorspil­lere på banen. Men den kampen brukes som en stor overskrift på tavla i garderoben. Vi er klare for å ta fighten, sier Tripic før søndagens batalje på Levermyr.

Matchen blir den første mellom lagene i norsk toppfotbal­l noensinne – i seriesamme­nheng.

Familie og venner tar turen fra Lyngdal for å se Tripic i aksjon i Grimstad.

– Jerv er i kjempeform, mens vi ligger i toppen. Det er to gode lag som møtes, og det kan bli en kjempebra kamp, forventer venstrevin­gen.

Tre seirer på rappen

Jerv har vunnet sine tre siste seriekampe­r – og det kan ingen andre lag i 1. divisjon matche.

– De har snudd flere kamper, og har en spiss (Aram Khalili) som har begynt å score mål. Vi må vaere på vårt beste for å få med oss et resultat. Vi tapte mot Aalesund sist, og må vinne nå for å henge med i toppen, sier Tripic om Stavanger-laget som er tabelltoer og på direkte opprykkspl­ass før en tredjedel av sesongen i 1. divisjon er unnagjort søndag.

– Hva blir avgjørende mot Jerv?

– Vi må få kampen i vårt spor, slik at vi kan dominere som vi gjør på hjemmebane. Vi må få ballen til å gå kjapt, og vi må klinke til i duellene, sier 25-åringen.

Slo lagkamerat i ansiktet

Zlatko Tripic kom i vinter tilbake til Norge etter noen sesonger som proff i Tyskland og Moldova.

Han har slått til for Viking med fem mål og to assist i 1. divisjon så langt.

– Jeg skal vaere fornøyd med målpoeng i nesten hver kamp til nå. Jeg vil heller ha det enn to hattrick på fem kamper, påpeker den kroatiskfø­dte sørlending­en.

For en måned siden havnet han i medias søkelys for to slag – det ene i ansiktet – på lagkamerat Tord Salte. Salte hadde i forkant taklet Tripic stygt på treningen, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Ekstrem vinnerment­alitet

– Vi har alltid vaert kompiser, og vi skvaeret opp i garderoben. Mange trodde det ville ha en negativ påvirkning, men vi kom sterkere ut av det mot Ull/Kisa i neste kamp, sier Tripic som laget hattrick i 5-4-seieren.

– Det er masse temperamen­t og stor konkurrans­e på trening. Vinnerment­aliteten er ekstrem, og folk kan bli forbannet og frustrert, forteller Tripic som ikke vil ha noe «badboy»-stempel på seg til tross for episoden han var involvert i.

– Kan han bare glemme

– De som kjenner meg vet at jeg er veldig snill og følsom. Jeg tar med meg mange følelser i spillet. Jeg mener ingenting dumt og personlig mot noen, bedyrer Tripic som erkjenner at han er en dårlig taper.

Brice Wembangomo møter Vikingving­en på sin høyreside i Jerv-forsvaret søndag.

– Tripic sier han skal jekke ned Jerv?

– Det kan han bare glemme, for å vaere helt aerlig. Jeg elsker å møte spillere som han. Du så hvordan det gikk da vi spilte mot Viking i vinter. Han er en absolutt en god spiller, men er jeg på topp så tror jeg at jeg vinner duellen, sier Wembangomo.

– Zlatko var kjempebra i Start. Men så har det vaert veldig stille. Skader har satt ham tilbake antakelig, men det har vaert bra fyr og trykk i ham nå, mener Jerv-trener Arne Sandstø.

– Viking kommer til å utfordre oss med full pakke. Vi må vaere på vårt beste, men Viking avgir masse rom som vi må tørre å spille i, tilføyer Sandstø.

– Vi er et godt kollektiv. Er vi «på», så kan vi hamle opp med alle lagene i ligaen, mener Wembangomo.

 ??  ??
 ??  ?? PROFIL: Zlatko Tripic er blant de største profilene i 1. divisjon selv om tiden som proff i Tyskland og Moldova ikke ble sukses srik. Han spilte med Glenn Andersen – nåvaerende Jerv-kaptein – i Start i 2014 før han dro utenlands.
PROFIL: Zlatko Tripic er blant de største profilene i 1. divisjon selv om tiden som proff i Tyskland og Moldova ikke ble sukses srik. Han spilte med Glenn Andersen – nåvaerende Jerv-kaptein – i Start i 2014 før han dro utenlands.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway