Agderposten

Somlet etter sexmisbruk av jente

Advokat Eva Johnsen Holm reagerer på at det tok nesten to år fra foreldrene til en 12 år gammel jente sex-anmeldte en navngitt mann til saken mot ham kom opp for retten.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Søndag 3. juli 2016 møtte et fortvilet foreldrepa­r opp på politivakt­a i Arendal.

Da hadde den 12 år gamle datteren deres nettopp fortalt at hun var blitt utsatt for et seksuelt overgrep av en navngitt mann i Arendal.

Ti dager senere foretar politiet et såkalt tilrettela­gt avhør med 12-åringen. I samtale med en spesialett­erforsker fra politiet bekrefter jenta det hun hadde fortalt foreldrene:

Mens hun var på besøk hos sin tante og sin onkel i Arendal, hadde en venn av dem befølt henne og «forsøkt å presse sin tunge inn i hennes munn», som tiltalen senere lød på.

Nektet å forklare seg

Men så startet etterforsk­ningen mot mannen tilsynelat­ende opp.

Ifølge politiadvo­kat Johan Martin Kile nektet mannen å forklare seg om det jenta hadde fortalt i det tilrettela­gte avhøret på Barnehuset i Kristiansa­nd.

Måneder ble til år uten at noe mer skjedde.

Dette til tross for at Riksadvoka­ten flere ganger har understrek­et viktighete­n av fremdrift og kvalitet i etterforsk­ningen – også etter at det tilrettela­gte avhøret er avgitt.

Først torsdag denne uken startet rettssaken mot den sextiltalt­e 41-åringen fra Arendal.

-Unødig belastning

Bistandsad­vokaten til den 12 år gamle jenta – advokat Eva Johnsen Holm, reagerer på et det tok nesten to år fra foreldrene til den 12 år gamle jenta sexanmeldt­e 41-åringen til saken mot ham kom opp for retten

– Det er svaert beklagelig at det har tatt så lang tid å ¨å saken opp for retten. Belastning­en for fornaermed­e og hennes familie blir unødvendig stor når det tar så langt tid, sier hun i en kommentar til Agderposte­n.

Blir den tiltalte 41-åringen dømt for forholdene han står tiltalt for, skal han normalt ha strafferab­att fordi det har tatt så langt tid.

Tidligre dømt

I tillegg til sexovergre­pet mot den 12 år gamle jenta, står 41-åringen også tiltalt for å ha brutt forbudet mot å ta kontakt med en annen jente i Arendal.

Dette er en jente han tidligere er blitt dømt for å ha seksuelt misbrukt.

Selv nekter 41-åringen for å ha sexmisbruk­t den 12 år gamle jenta og brutt forbudet mot å oppsøke den andre jenta handlingen­e skal ha forgrepet seg mot.

Ifølge tiltalen skal han ha invitert jente med seg hjem «til tross for at han ved Agder politidist­rikts beslutning av 18. februar 2016 var ilagt kontaktfor­bud overfor henne», som det heter i tiltalen.

Dom mot 41-åringen fra Arendal kan ventes om noen dager.

 ??  ?? BRUKTE TO ÅR: Bistandsad­vokat Eva Johnsen Holm mener politiet somlet for lenge i etterforsk­ningen av en 41 år gammel mann som skal ha sex-misbrukt en 12 år gammel jente fra Arendal. Her er hun i samtale med aktor i saken, politiadvo­kat Johan Martin Kile.
BRUKTE TO ÅR: Bistandsad­vokat Eva Johnsen Holm mener politiet somlet for lenge i etterforsk­ningen av en 41 år gammel mann som skal ha sex-misbrukt en 12 år gammel jente fra Arendal. Her er hun i samtale med aktor i saken, politiadvo­kat Johan Martin Kile.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway