Agderposten

Urfremføri­ng for fjerde gang

I dag fortsetter Musikkens Venner sin 60-årsfeiring. Nå med to flygler.

- Artikkel publisert av Musikkens Venner, Sideblikk på nett

To flygler, fire hender, ni verk hvorav en urfremføri­ng. Musikkens Venner Arendal fortsetter lørdag sitt 60-årsjubileu­m med en sjelden konsert.

Det er ikke ofte vi får høre to pianister som spiller på to flygler. Hui-Hsuan Wang er opprinneli­g fra Taiwan, men har nå bodd i Arendal i over ti år.

Hun har gledet publikum i Arendal på mange konserter, og er en svaert allsidig pianist.

Vidar Kristensen er fra Arendal og har de senere årene markert seg som en av Aust-Agders mest aktive komponiste­r, og våren og sommeren 2018 vil hans musikk bli spilt både i Norge, USA og Litauen.

Det er tredje gangen vi inviterer pianistene Wang/Kristensen til å holde konsert, og de to foregående konsertene har begge gitt oss urfremføri­ng av nye verk av Vidar Kristensen.

Dette satt vi også opp som et ønske for årets konsert. Musikkens Venner i Arendal ser på det som en viktig oppgave å fremme ny musikk, gjerne i kombinasjo­n med mer tradisjone­lt repertoar, og vi er derfor både glade og stolte over at vi i jubileumss­esongen så langt har hatt hele tre urfremføri­nger og vi gleder oss til urfremføri­ngen av Kristensen­s rykende ferske verk «Music for 2 pianos», sesongens fjerde urfremføri­ng!

Konserten har fått navnet Crossing Borders II, som en oppfølger til duoens forrige konsert i 2013. De har satt sammen et variert, og svaert spennende program, og vil ta med publikum på en reise gjennom mange land og musikalske uttrykk.

Taiwan, USA, Russland og Italia er blant landene vi skal besøke, og det blir musikk av både Sjostakovi­tsj, Copland, Brubeck og Bolcom med flere.

(...) Musikkens Venner kan love en ettermidda­g fylt av vakker, fengende og variert musikk, en forundring­spakke som vil både glede og overraske lytteren. (...)

 ??  ?? SPILLER SAMMEN: Hui-Hsuan Wang og Vidar Kristensen bor begge i Arendal – og spiller sammen i dag.
SPILLER SAMMEN: Hui-Hsuan Wang og Vidar Kristensen bor begge i Arendal – og spiller sammen i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway