Agderposten

– Dette var imponerend­e. Vi leverte en fantastisk bra 1. omgang

Jerv spilte til tider skjorta av Viking på sommerhete Levermyr. 3-2-seieren over opprykkska­ndidaten sendte Grimstad-laget opp på playoffpla­ss for første gang siden 2016.

- ▶ Alexander Nupen og Thomas Skjeggedal Thorsen alnu@agderposte­n.no

Jerv avanserte til 5. plass – tre poeng bak Viking på den andre direkte opprykkspl­assen. Grimstad-klubben har også en hengekamp til gode i 1. divisjon.

– Spesielt er det som blir levert i 1. omgang er fantastisk bra. Da kan vi score mer, og Viking har nesten ingenting. Vi spiller ut et lag som var i eliteserie­n i fjor, og som har beholdt store deler av stallen, sa Jervtrener Arne Sandstø til Agderposte­n etter triumfen.

– Vi tør å angripe

– Er det noe av det beste du har sett av Jerv i din tid her?

– Ja, i allfall gitt motstander­en - som er blant de tøffeste vi har hatt. Jeg er veldig fornøyd med måten vi respondere­r nå når vi får første mål i trynet. Vi legger ikke ned for å dø, men i stedet tør vi å angripe - og scorer et vakkert mål, sier Sandstø om Khalils 3-1-scoring minuttet etter redusering­en til Zlatko Tripic – lyngdølen som hadde varslet at han ville jekke ned formsterke Jerv.

– I serien har dere fire seirer på rad og sju kamper på rad uten seier. Hvor kan dette ende i årets 1. divisjon?

– Vi vet det snur fort. Vi hadde fire uavgjorte på rappen, men vi har vist hele tiden at vi er vanskelige å slå. Det har med samhold i gruppen å gjøre. De løper for hverandre. Fortsetter vi med det, kan alt skje. Men så fort vi tror at vi er bedre enn vi her, så kommer vi til å tape kamper. Men nå er alle klare for å jobbe steinhardt for at vi skal vinne. Det ser vi i dag. Vi står i mot, og det er viktig, påpeker Sandstø.

Jervs ledermål kom på lagets tredje sjanse på fem minutter midtveis i 1. omgang.

Venstrevin­gen Ulrik Reinaldo Berglann fikk et skudd blokkert, deretter serverte han ballen til Martin Hoel Andersen som traff keeper på en fri heading fra seks meter, før Berglann like etterpå dyttet inn ledermålet.

Strålende av kapteinen

Like etter pause var frisparkin­nlegget fra Mathias Wichmann perfekt, og det var også Andersen heading som sendte ballen hardt i nettet.

– Deilig. Det er noe vi øver på, Sandstø.

Tripic reduserte til 1-2 på langskudd da Øvretveit tilsynelat­ende stod på «feil bein», før Jerv slo brutalt tilbake.

Ny spenning

Viking skapte full spenning i målorgien med 2-3-redusering­en etter snaue 70 minutter.

Udo stod mutters alene og fikk en enkel jobb på pasningen fra Tripic. Viking jaktet utlikning, men Jerv stod i mot i tidenes første serieduell mellom lagene i norsk toppfotbal­l.

I slutten av mars - i generalprø­ven til årets sesong - slo Jerv til med en knusende 6-2-seier over Viking i Stavanger.

 ??  ??
 ??  ?? FORNØYDE: Aram Khalili jublet sammen med Ulrik Reinaldo Berglann etter at duoen hadde ordnet Jervs tredje scoring mot Viking.
FORNØYDE: Aram Khalili jublet sammen med Ulrik Reinaldo Berglann etter at duoen hadde ordnet Jervs tredje scoring mot Viking.
 ??  ?? LUKTET SVIDD AV JERV: Kaptein Glenn Andersen har nikket inn 2-0-scoringen tidlig i 2. omgang, og henter frem pistolfeir
LUKTET SVIDD AV JERV: Kaptein Glenn Andersen har nikket inn 2-0-scoringen tidlig i 2. omgang, og henter frem pistolfeir

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway