Agderposten

Frihet er ingen selvfølge

- Åshild Bruun-Gundersen Stortingsr­epresentan­t Fremskritt­spartiet Aust-Agder

8. mai er en viktig merkedag og burde vaert en offentlig fridag for å markere vår frihet og alle som kjemper for den.

På denne dag i 1945 kapitulert­e de tyske militaere styrkene i Norge. Datoen regnes som de alliertes seiersdag i Europa, da den tyske haeren overga seg, 2. verdenskri­g var over og Adolf Hitlers rike opphørte. En halv million tyske soldater returnerte fra Norge tilbake til Tyskland, og Norge ble igjen et fritt land. Vi må aldri ta denne friheten for gitt.

Forsvaret arrangerer markeringe­r på flere steder i Norge 8. mai, og i tillegg er det markeringe­r i regi av kommuner, ulike foreninger og organisasj­oner. I leserinnle­gg 15. mai etterlyste Lars Vidar Moen svar på hvorfor ikke stortingsp­olitikere deltok på disse markeringe­ne i Arendal. Jeg beklager at jeg ikke fikk anledning til å vaere med på dem. Det var ikke av uvilje, men ettersom 8. mai ikke er en offentlig fridag så går arbeidet på Stortinget som normalt. Jeg og andre stortingsr­epresentan­ter hadde derfor ikke anledning til å reise fra Stortinget for å markere denne dagen. Det var jeg lei meg for.

Vi skal aldri ta vår frihet for gitt. 8. mai bør bli en offentlig fridag hvor vi kan markere og feire Norge og Europas frihet, takke våre soldater og veteraner, og markere motstand mot ekstremism­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway