Agderposten

Er det virkelig mulig?

- Ingebjørg Godskesen Pensjonist­partiet

Jeg må si jeg ble sjokkert da jeg leste om Ingunns situasjon i Agderposte­n forrige uke. Kan det virkelig vaere sant at slikt skjer i Arendal? Så kom jeg til å tenke på en annen grusom situasjon i Arendal kommune, det var da et eldre ektepar ble nektet å bo på samme rom eller sykehjem. Det skulle ikke kunne gå an at mennesker opplever det vi leser om.

Media må altså på plass for å belyse slike saker, og før noe skjer, og før politisk ledelse i Arendal reagerer. Er det slik vi vil ha det? Hvor mange andre skjulte tilfeller har vi i kommunen?

Det er flott at ordføreren nå sier han vil ta tak i dette, så vi er spent på å se hva som skjer og om det vil få gode konsekvens­er for Ingunn. Vi følger saken nøye.

Men – det er vel mange andre der ute som opplever det samme, omsorgssvi­kt, så jeg oppfordrer dere til å gi beskjed, innbyggern­e skal ikke tåle en slik urett. Politikern­e er valgt inn for innbyggern­e, ikke omvendt. Jeg har ingen tro på familiemed­lemmer til de som har visst om denne siste situasjone­n, og som stilltiend­e har godtatt det, ville ha tillatt eller godtatt at noe slikt skulle skje med deres barn eller familie. Her kan man lett tro at det satses på at slikt ikke kommer ut. Så igjen – gi beskjed enten til en politiker dere har tro på, eller til media.

Nå må vi bruke pengene på det vi skal her i kommunen, omsorg og skole er det viktigste og det er lovpålagt kommunene. Alt det andre – så som reiser … mm bør skrinlegge­s inntil vi kan vaere bekjent av den omsorgen vi gir unge, eldre og gamle.

Dette er flaut, og skulle aldri ha skjedd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway