Agderposten

Trener alene på Jaeren, bøtter inn i Grimstad

Cathrine Dyngvold fortsette å skyte Amazon oppover tabellen, til tross for at hun bor på Bryne og trener alene.

- ▶ thth@agderposte­n.no

Cathrine Dyngvold ble matchvinne­r i 1-0-seieren mot Nanset på Levermyr stadion lørdag ettermidda­g.

Hun satte inn kampens eneste mål etter 20 minutter.

For andre kamp på rad ble Cathrine «Dyngis» Dyngvold tungen på vektskålen for Amazon.

Dyngvold studerer og har praksis ved Åna fengsel ved Bryne. – Jeg trener jo hver dag, men det blir mest styrke og litt løping, og så litt teknikk og sånn med ball alene. Det holder til nå, så kommer jeg ned til kampene. Det høres kanskje litt primadonna ut, men det er eneste mulighet akkurat nå, sa Dyngvold til Agderposte­n etter kampslutt på Levermyr lørdag.

– Blir med oss videre

– Hun betyr mye, ikke minst for de rundt seg. Hun er veldig god til å spille de andre gode og fri. Hun er jo bare 29 år, så vi skal få vridd noen sesonger til ut av henne. Hun blir med oss videre, sa Amazon-trener Tommy Egeli til Agderposte­n om Dyngvold.

Kristiansa­nderen har nå scoret i sine fire siste kamper (serie og cup).

Før søndagens kamper lå Grimstad-laget på 2. plassen som gir opprykkskv­alifiserin­g ved sesongslut­t i 1. divisjon.

Kun to plussmål skilte opp til Fløya som var ligaleder etter kampene i den sjuende runden lørdag.

– Det er veldig moro. Det var ikke så mange som trodde på dette, så vi har fått jobbe i fred og får spille vårt spill. Det er fortjent at vi vant i dag. Vi var solide, og selvtillit­en vår vokser. Nå har vi to tøffe kamper mot Røa (i cupen onsdag) og Fart (neste søndag), så det blir en annen inngang. Vi skal nekte dem rom, og så vet vi at vi har nok fart på topp til å skape trøbbel, fortalte Egeli etter lørdagens kamp.

Toppseriel­ag neste

Allerede onsdag venter altså ny kamp for Amazon-jentene.

Egeli er klar på at laget prioritere­r serien fremfor cupen.

– Kampen mot Røa blir en bonuskamp. Røa skal få jobbe uansett hvem vi sender utpå der, men for oss blir det mest for opplevelse­n. De som er interesser­t i damefotbal­l bør komme og se på et lag fra Toppserien, maner Egeli.

Til cupoppgjør­et, som også spilles på Levermyr, er Dyngvold uaktuell for spill.

Tar steg

Cathrine Dyngvold, som tidligere også har bøttet inn mål i Toppserien, er til tross for å bare vaere 29 år gammel blant de mest rutinerte i dagens Amazon-tropp.

Hun nyter å se fremgangen hos de yngste spillerne på laget.

– Jeg synes det utrolig moro. De unge tar steg for kamp, og Tommy har fått inn en god treningshv­erdag her. I tillegg er det kamp om plassene. Dette blir bare bedre og bedre, sa Dyngvold, og la til at jentene ikke lar seg prege av å nå vaere et av topplagene i divisjonen.

Thomas Skjeggedal Thorsen

 ??  ?? MATCHVINNE­R IGJEN: Cathrine Dyngvold (nummer to fra høyre) feirer kampens eneste scoring etter 20 minutter sammen med Amazon-venninnene på Levermyr lørdag.
MATCHVINNE­R IGJEN: Cathrine Dyngvold (nummer to fra høyre) feirer kampens eneste scoring etter 20 minutter sammen med Amazon-venninnene på Levermyr lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway