Agderposten

Kunstner besøkte hovedverke­t

Kunstneren Sverre Høvren Johnsen gjestet nylig Hisøy.

- Artikkel publisert av Hisøy 60+, ved Inger Brit Kjøl, Sideblikk på nett

Onsdag 9. mai kom han til Hisøy 60+ – til stor glede for de over 50 fremmøtte. Han hadde med seg musiker og skulptør, Bjørn Sørvang Hansen og maler, Ole Anders Bottolfs. Ellen Jomaas ledet arrangemen­tet.

Sverre Høvren Johnsen har i sin tid laget kunstverke­t «Korset» som er hovedutsmy­kningen i kirkesalen i Hisøy menighetsh­us. Dette regner kunstneren som sitt hovedverk (...)

Høvren Johnsen fortalte om kunstverke­t fra idé, til utforming, om støping av de utallige små og store bronsebite­ne, til montering rett på veggen i menighetsh­uset. (...)

Med «Det sprengte korset», som Høvren Johnsen kaller sitt verk, ønsker han å formidle at Jesus har sprengt i stykker syndens og dødens krefter og lever i dag! Et gledesbuds­kap uten sidestykke! Dette formidlet kunstneren på en stillferdi­g, sterk og ekte måte, som gjorde inntrykk på oss alle.

Gleden over skaperverk­et og våren med alle sine livgivende krefter ble også understrek­et, ikke minst av musikeren Sørvang Hansen med sitt nydelige saksofon-spill.

Høvren Johnsen har laget miniatyrut­gaver av «Det sprengte korset», som han ønsker brukt til å skaffe inntekter til rehabilite­ringen av menighetsh­uset. Til nå har disse innbrakt nesten en halv million kroner, og fremdeles er det flere kors å få tak i.

Kunstneren hadde med seg flotte sølvsmykke­r og skulpturer, som ble loddet ut. Bottolfs stilte med maleri, og Sørvang Hansen med skulpturer. Alt dette innbrakte 18.000 kroner, som Høvren Johnsen ønsker skal gå til utstyr i den nyoppussed­e kjellerstu­a, som skal brukes til arbeid blant barn og unge på Hisøy fra høsten av.

Hisøy menighet kommer nok til å ha Sverre Høvren Johnsen i sin hjerte i all framtid!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway