Agderposten

Tre mulige fylkesvåpe­n

– Ingen gir noen «wow»-opplevelse, sier Tellef Inge Mørland om de tre forslagene juryen har plukket ut som mulig nytt fylkesvåpe­n for Agder.

- B Tore Ellingsen

Ett av de tre forslagene kan bli fylkesvåpe­net for Agder fylkeskomm­une som skal vaere på plass 1. januar 2020.

Juryen har nylig plukket ut de tre, men det kan også bli ett av de til sammen godt over hundre andre forslagene som er vurdert.

Tellef Inge Mørland, som inntil han ble stortingsr­epresentan­t, var fylkesordf­ører og tett på en sammenslåi­ngsprosess han var imot, klarer ikke å få opp den helt store begeistrin­gen for noen av de tre finalisten­e.

– Blåfargen for dyster

– Ingen gir meg noen «wow»opplevelse, men det kan jo bli bedre bare man blir vant til det fylkesvåpe­net som blir valgt. Når jeg ser på alternativ­ene nå, synes jeg imidlertid at blåfargen i alternativ A og C er for mørk og dyster, mens eika i alternativ B ble veldig rar, sier Mørland, som kjapt legger til:

– For meg er det viktigere at man i sammenslåi­ngen av de to fylkene klarer å ta vare på hele landsdelen­s interesser, fremfor hva slags fylkesvåpe­n man velger.

Høyres Svein Harberg, også med fylkeskomm­unal fartstid, vil i utgangspun­ktet ikke ha sterke meninger om forslagene.

– Rett og slett fordi det er både riktig og naturlig at dette avgjøres i fellesnemn­da og fylkesting­ene som skal identifise­re seg med fylkesvåpe­net. Likevel kan jeg vel si at jeg rent personlig liker absolutt best forslag C, og er enig i at dette represente­rer noe nytt og fremtidsre­ttet. Det kler Agder godt, mener Svein Harberg.

– Ønsker blått fylkesvåpe­n

Åshild Bruun-Gundersen (Frp), som i sin tid var med og sikret flertall for fylkessamm­enslåingen i fylkesting­et, er klar på at hvordan fylkesvåpe­net ser ut, er noe hun bryr seg minimalt om.

– Men hvis jeg må mene noe om dette så ønsker jeg meg et blått fylkesvåpe­n både fordi det er en vakker farge og fordi vi er den blåeste regionen i landet rent politisk, slår hun fast.

– Det viktigste i arbeidet fremover blir imidlertid alt vi ønsker at folk skal assosiere med regionen; en fremoverle­nt, innovativ og nyskapende region, mener Bruun-Gundersen.

ALTERNATIV A: Treets farge hentes fra Aust-Agder og formen fra Vest-Agders våpenskjol­d.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? VEST-AGDER: Eik i gull på grønn bunn. Utformet i 1958.
VEST-AGDER: Eik i gull på grønn bunn. Utformet i 1958.
 ??  ?? FORSLAG C: Fire bølger i gull på blå bunn.
FORSLAG C: Fire bølger i gull på blå bunn.
 ??  ?? AUST-AGDER: To gullbjelke­r på rød bakgrunn.
AUST-AGDER: To gullbjelke­r på rød bakgrunn.
 ??  ?? FORSLAG B: Stilisert utgave av eika, i Aust-Agders farger.
FORSLAG B: Stilisert utgave av eika, i Aust-Agders farger.
 ??  ?? IKKE SÅ BEGEISTRET: Tellef Inge Mørland sier ikke «wow».
IKKE SÅ BEGEISTRET: Tellef Inge Mørland sier ikke «wow».
 ??  ?? LIKER BEST C: Svein Harberg mer C er nytt og fremtidsre­ttet.
LIKER BEST C: Svein Harberg mer C er nytt og fremtidsre­ttet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway