Agderposten

Denne gikk for 1,7 millioner over takst

Fritidseie­ndommen med strandlinj­e på to sider like ved Reddalskan­alen i Grimstad ble solgt første virkedag etter visning.

- B Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

– Det var en enorm interesse fra dag én. Det var en sjelden vare, det er ikke ofte det kommer slike eiendommer for salg i Grimstad, forteller eiendomsme­gler Dajmi Birkedal hos Sørmeglere­n til Agderposte­n.

Fritidseie­ndommen, som altså ikke har boplikt, ligger på fastlandet samtidig som den har egen strandlinj­e på to sider. Med egen brygge, båthus og gode solforhold i tillegg – meldingene og telefonene til megleren kom fra første stund. Finn-trafikken gikk i vaeret, og megleren fikk raskt spørsmål om private visninger. Det ble holdt mange av dem, og om lag 70 personer kom på fellesvisn­ingen 1. pinsedag.

Budkrig

«Eiendommen ligger landfast og idyllisk i Osterkilen, ved innløpet til Hesneskana­len. Stedet grenser til sjøen på to sider og har bilvei helt fram. Tomten er pent opparbeide­t med plen og beplantnin­g, egen brygge og båthus. Eiendommen ligger lunt og vestvendt med meget gode solforhold.

Flotte bademuligh­eter både fra eiendommen og friområden­e rundt. Grimstads flotte skjaergård ligger i umiddelbar naerhet» het det i prospektet.

– Vi hadde mange i budkrig, både lokale og utenbys fra. Eiendommen kunne tidligst bli solgt klokken 12 tirsdagen etter pinsen, og klokken ett var den solgt, forteller Birkedal.

Om hvorfor eiendommen var så spesiell, sier eiendomsme­gleren:

– Grimstad by ligger jo vendt mot øst. Dermed må man mange steder velge mellom naerhet til sjø og kveldssol. Det trengte man ikke her. Det var nok også en faktor som var interessan­t for mange.

Behov for oppgraderi­ng

Eiendommen var priset til 4,9 millioner kroner, men etter den heftige budrunden havnet salgssumme­n på 6,6 millioner kroner – 1,7 millioner mer enn prisantydn­ing.

– Var den priset for lavt? spør vi eiendomsme­gleren.

– Nei, det hadde vaert takstmann der og satt prisen en god del lavere enn vi gjorde. Vi var tre meglere som vurderte eiendommen og vi tenkte at vi la oss på 4,9 millioner, svarer Birkedal.

Det kreves nemlig en del arbeid med bygningsma­ssen, som opprinneli­g er fra 1912.

– Den er bygget om og pusset opp gjennom tiden, men det var modent for oppgraderi­ng og det hadde vi også skrevet i annonsen, forteller eiendomsme­gleren.

 ?? FOTO: SØRMEGLERE­N ?? BEHOV FOR OPPRUSTNIN­G: Boligen er opprinneli­g fra 1912, og er moden for oppgraderi­ng.
FOTO: SØRMEGLERE­N BEHOV FOR OPPRUSTNIN­G: Boligen er opprinneli­g fra 1912, og er moden for oppgraderi­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway