Agderposten

Fikk over hundre forslag

Det kom inn forslag fra sju designbyrå­er og 114 forslag fra publikum til nytt fylkesvåpe­n.

-

Det ble sendt ut en forenklet anbudskonk­urranse til åtte designbyrå­er, fire i hvert fylke, og sju levere inn forslag.

Dessuten ble publikum oppfordret til å komme med forslag og det kom inn 114 forslag fra folk i alle aldre og fra alle deler av Agder.

Når juryen nå har levert sin innstillin­g, skal først fellesnemn­da og deretter de to fylkesting­ene ta beslutning­en om hvilket forslag som skal bli Agders nye fylkesvåpe­n. Det kan vaere et av de tre juryen har innstilt, eller ett av de andre som er kommet inn.

Om de tre forslagene som er innstilt, sier juryen blant annet:

Forslag A fra Tress Design i Kristiansa­nd:

Når juryen trekker fra eika er det fordi den er et tung symbol – både fysisk og symbolsk. Eika varer over flere generasjon­er, henviser til lang tidsdimens­jon, er baerekraft­ig og var der før mennesker, og vil vare inn i fremtiden. Treet med blader viser også et livskrafti­g og levende tre. Eika er også et symbol på visdom og soliditet. Historisk har eika både vaert en viktig naering og eksportart­ikkel, men den har en eldre historie som arena for viktige møter – steder der diskusjone­r ble holdt og beslutning­er fattet.

Forslag B fra Aptum i Kristiansa­nd:

Samme begrunnels­e som forslag A. Eika er et tungt symbol for begge fylkeskomm­unene og finnes over store deler av det som geografisk dekker Agder. Forslag C fra Tress Design: Linjene kan vaere symbol på koter (topografis­ke linjer på kartet), bølger, hav eller elever. På denne måten represente­rer de både land og sjø. De kan også vaere et symbol for tid, dynamikk, bevegelse, reise og møtesteder. Den blå fargen viser den naere tilknytnin­gen regionen har til vann og hav og til naering knyttet til dette, fra fiske til energiprod­uksjon.

 ?? FOTO: CHERYL MACDONALD, VAF ?? JURYEN: F.v.: Billedkuns­ter Tom Lid, historiepr­ofessor ved UiA May-Brith Ohman Nielsen, markedsdir­ektør i Kristiansa­nd Dyrepark Anniken Schjøtt, fylkesordf­ører i Vest-Agder Terje Damman, fylkesordf­ører i Aust-Agder Gro Bråten og designlaer­er ved Sam...
FOTO: CHERYL MACDONALD, VAF JURYEN: F.v.: Billedkuns­ter Tom Lid, historiepr­ofessor ved UiA May-Brith Ohman Nielsen, markedsdir­ektør i Kristiansa­nd Dyrepark Anniken Schjøtt, fylkesordf­ører i Vest-Agder Terje Damman, fylkesordf­ører i Aust-Agder Gro Bråten og designlaer­er ved Sam...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway