Agderposten

Agderposte­n må ta ansvar for ensidig fokus

Agderposte­n har nok en gang på lederplass viet planlagt regulering­splan og utbygging på Galliåsen 4 oppmerksom­het. Første gang var temaet habilitet.

- Geir Fredrik Sissener, Galliåsen 5.

Torsdag 24 mai 2018 er temaet knyttet til lakmustest for Høyre, samt at avisen undres over at Høyres gruppelede­r og bystyrets opposisjon­sleder velger å fronte denne saken selv og stiller spørsmål om jeg har opptrådt klokt. Agderposte­ns leder kan utvilsomt gi inntrykk av at politikere generelt og saerlig i fremtreden­de posisjoner ikke bør tre frem i private saker. Nå er vi i en viktig høringsrun­de og det kan lett oppfattes som om avisa sår tvil om mine og dermed også våre naboers innspill i høringspro­sessen. På kommunepla­nutvalgets befaring 4.april 2018 var det flere parter som holdt innlegg og som talte i mot planlagt regulering og utbygging på Galliåsen 4. Det var naermeste naboer i Galliåsen 7, det var andre naboer, det var ikke minst Havebyen vel og det var oss i Galliåsen 5. Jeg var på ingen måte talsperson for noen andre slik det påstås av avisa.

Neste dag hadde Agderposte­n et oppslag over 2 sider som dekket saken. Avisen slo stort opp mine innspill, har fokus på meg, og referer kun til at naermeste nabo og velforenin­gen protestere­r mot prosjektet. Min kone og jeg håpet på at alle naboer, samt Havebyen Vel, sine meget gode innlegg på befaringen hadde kommet langt bedre frem i dekning av saken. Årsaken til denne vinklingen synes åpenbar. Agderposte­n mener tydeligvis at dette er å søke offentligh­etens lys. Mener avisa videre jeg ikke burde deltatt på befaringen? 24. april 2018 hadde vi to naboer (ja, det er bare 3 hus på Galliåsen), et felles leserinnle­gg mot planlagt utbygging. Samme dag hadde også Havebyen Vel et leserinnle­gg mot utbygginge­n. Det er altså mange som fronter saken. Vi naboer i Galliåsen 5 og 7 så det viktig å få laget en 3D-modell fra BGM arkitekter as over planlagt utbygging basert på utbyggers regulering­splan og oppdaterte fildata fra Arendal kommune da vi mener skissene til utbygger ikke gir et godt nok bilde utbygginge­n i forhold til volum og høyder. Jeg sendte 3D modellen på e-post til Agderposte­ns redaksjon på vegne av oss naboer i Galliåsen 5 og 7 og der alle våre navn fremkom. Agderposte­ns journalist valgte så å ta kontakt med undertegne­de. Likevel mener Agderposte­n at «Det finnes utvilsomt andre som kunne påtatt seg den oppgaven på vegne av de berørte naboene».

Hvorfor tok for eksempel Agderposte­n kontakt med meg og ikke naboen? Jeg er ikke gruppelede­r for Høyre i denne saken. Jeg har for lengst meldt meg inhabil i saken og Maiken Messel har den rollen. Tror virkelig Agderposte­n videre at mine kollegaer i Arendal Høyre ikke for lengst har foretatt en lakmustest i saken? Det tror jeg, det gjør vi i alle saker. Høyres representa­nter har videre i en rekke saker stemt imot utbygginge­r som har kommet for naer nabogrense­r eller som blir for ruvende overfor naboer hus. Dette er det tydelig redegjort for i eget leserinnle­gg av Høyres representa­nter. Har jeg opptrådt uklokt i denne saken? Jeg har i hvert fall prøvd å gjøre alt rett hva angår habilitet og integritet.

Jeg prøver etter beste evne, både som både politiker og privatpers­on, å stå opp for det jeg mener er riktig. Agderposte­ns spørsmål om mitt engasjemen­t er klokt kan tolkes dithen at er man politiker, så gjør man klokt i å enten ikke involvere seg eller holde en svaert lav profil. Vil Agderposte­n «tillate» det? Jeg tror på åpne forhold og klar dialog. Jeg har engasjert meg ja, og det tar jeg ansvar for og det tåler jeg. Men Agderposte­ns ensidige fokus på meg og mine synspunkte­r, det ansvaret må Agderposte­n ta. Her er nok av taleføre røster å ta av.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway