Agderposten

Kunst av husholdnin­gsavfall

Søppel ble kunst.

-

Kunstneren Hilde Aga Brun har laget 18 husinstall­asjoner, eller collage-skulpturer, og inviterer til åpning av «Bevegelser i hus. Stille film.» på Melkeveien galleri lørdag.

Installasj­onene er basert på gjenbruksm­aterialer – og er arbeidet frem fra våren 2015 og til i år.

På Sideblikks hjemmeside der man finner mer info om åpningstid­er og den slags, beskriver kunstneren utstilling­en slik:

– «Stille filmer.» Hus med dybder og sceneskift. Stilleståe­nde og samtidig bygget opp av handling, indre og ytre bevegelser. Som en film, uten lyd og fysisk bevegelse i rommet, men i møtet med den som opplever kunsten. Strukturen­e er bygget av papp og papir gjenbrukt fra kunstneren­s husholdnin­g; Materiale fra brukte bøker, blader, aviser, egne resirkuler­te arbeid, stoff, perler, gamle hekleduker ...

– Arbeidene er både «minimalist­iske mikrounive­rs» sprunget ut av en fascinasjo­n for makro-livet/insekter – og samtidig maksimalis­tiske ... mye skjer på liten flate.

– Husene er sansende og forståelse­s-søkende reiser i naturen og livets mange erfaringer, på godt og vondt.

– Ikke minst er arbeidene en tilnaermel­se til livets skjønnhet og varhet. Samspillet i naturen.

Utstilling­en åpnes lørdag av Eckhart Graune, mens Arne Ivar Kjerland leser dikt.

Galleriet ligger i tidligere gamle Holt meieris lokaler.

 ??  ?? GLEDER SEG: Hilde Aga Brun har hatt mange utstilling­er, nå er hun klar for besøk i galleriet i tidligere Holt meieri. Her med et av verkene.
GLEDER SEG: Hilde Aga Brun har hatt mange utstilling­er, nå er hun klar for besøk i galleriet i tidligere Holt meieri. Her med et av verkene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway