Agderposten

Venter høy temperatur om innvandrin­g

Nasjonalis­tiske og innvandrin­gskritiske Sverigedem­okraterna har fått stor oppslutnin­g i Sverige, og kommer til Arendalsuk­a for å diskutere innvandrin­gens utfordring­er.

- ▶ Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Leder for Arendalsuk­as programkom­ité, Øystein Djupedal, tror innvandrin­gsdebatten blir et av de best besøkte arrangemen­tene i løpet av årets arrangemen­t mandag 13.-lørdag 18. august.

Torsdag presentert­e han hovedprogr­ammet for Arendal bystyre. I tillegg til dette, ventes over 800 arrangemen­ter.

Onsdag 15. august avholdes en debatt med tittelen «innvandrin­gens utfordring­er».

– Dette er et av de aller største og viktigste spørsmål i vår tid. Debatten kommer til å vekke et voldsomt engasjemen­t, enten man er for eller mot innvandrin­g, sier Djupedal.

Debatten starter med en duell mellom Sverigedem­okraternas gruppelede­r i Riksdagen, Mathias Karlsson, og Raymond Johansen (Ap) som er byrådslede­r i Oslo.

Sverigedem­okraterna er motstander­e av multikultu­ralisme, og profilerer seg på restriktiv flyktning- og innvandrin­gspolitikk.

Også partileder­ne Audun Lysbakken (SV) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) deltar i debatten.

Skamløse jenter

Andre store tema i løpet av uka er plastikk i havet, mobbing, nordmenns tillit til demokratis­ke funksjoner og høyrepopul­isme i Europa.

Skuespille­r Liv Ullmann skal fortelle hittil ukjente historier fra sitt eget liv, i samtale med Anne Grosvold.

Djupedal fremhever et forsterket fokus på ungdom. Blant annet kommer de skamløse jentene. Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour og Amina Bile er kjent som de skamløse arabiske jentene som slår ned på skam- og aereskultu­ren i minoritets­miljøene. De har samlet historier fra jenter som har opplevd dette, og vil inspirere andre til å vaere like skamløse som dem selv.

Arve Tellefsen

Partienes partileder­timer fortsetter også i år, i likhet med partileder­debatten som sendes på NRK, og ungdomspar­tilederdeb­atten.

Av kultur kan publikum oppleve blant annet Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestra­nd, Oslo strykekvar­tett, Kristiansa­nd symfoniork­ester og forestilli­ngen Anne Franks søsken.

 ??  ?? HAR HOVEDPROGR­AMMET KLART: Leder for Arendalsuk­as programkom­ité, Øystein Djupedal, orienterte bystyret om årets Arendalsuk­a.
HAR HOVEDPROGR­AMMET KLART: Leder for Arendalsuk­as programkom­ité, Øystein Djupedal, orienterte bystyret om årets Arendalsuk­a.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway