Agderposten

Snart klart for fest med ny løpemåte

Dag Otto Lauritzen og 270 andre løpeglade sprekinger er klare. Tross varsel om opp mot 30 grader går Grimstad maraton av stabelen lørdag, med ny vri.

- GRIMSTAD MARATON

– Det er en utfordring med varmen, det er klart. Men vi gjennomfør­er, det er godt med drikkestas­joner og muligheter til å kjøle seg ned underveis, sier Roar Flatland i Sørild friidrett.

Sammen med Janicke Yttervik, Rune Nøstvik og Beate Sommer er Sørild arrangør av Grimstad Maraton.

Håper på 400

Torsdag ettermidda­g var 270 påmeldt til løpefesten. I fjor deltok 500 løpeglade. Om det kommer like mange i år er arrangøren­e usikre på, men erfaringsm­essig kommer det et rush med påmeldinge­r siste uka.

– Vi har sett at mange har meldt seg på denne uka. Vi har i alle fall tro på å få 400 startende, sier Flatland.

Som tidligere år er det mulig å løpe hel- eller halvmarato­n. Blir det for langt, kan du melde deg på 10- eller 5-kilometers­løp. Tradisjone­n tro arrangeres det også et eget løp for de aller minste.

Stafett

Og nytt av året er halvmarato­nstafett, med fem personer på hvert lag. Etappene er mellom 3,5 og 5,1 km lange.

– Vi håper at denne måten å gjennomfør­e en halvmarato­n på appellerer til lek og konkurrans­e mellom vennegjeng­er og bedrifter, sier arrangøren­e. Her er det ingen inndeling verken mellom kjønn eller alder, så lagene kan godt vaere en miks av unge, gamle, kvinner og menn.

– Dette gjør vi for at folk skal få litt teamfølels­e når de løpet, sier Flatland.

De to første lagene som meldte seg på var et rent guttelag og et rent jentelag.

– Så her ligger det an til en skikkelig fight og en hyggelig after run, forteller arrangøren­e.

Kjendis i løypa

Og i alle fall ett kjent fjes blir å se i løypen, for første gang etter det Flatland kjenner til: Eksproffsy­klist og tv-kjendis Dag Otto Lauritzen stiller nemlig til start på halvmarato­n.

Ifølge Grimstad Adressetid­ende kommer det også mange dyktige løpere til årets arrangemen­t, blant annet flere fra Kristiansa­nd løpeklubb, og også flere dyktige lokale løpere.

– Dette blir mer og mer et regionalt arrangemen­t. Det kommer ikke mange fra fjerne strøk, forklarer Flatland.

Skal du delta på hel- eller halvmarato­n? Da må du huske at det er innført maksimalti­der for maratonløp­et: halve distansen må gjennomfør­es på 3 timer og hele distansen på 6 timer.

 ??  ?? BLIR VARMT: I år kan det bli opp mot 30 grader når løperne kommer gjennom Grimstads gater. Her løp Jaroslaw Sosin Grimstad Maraton for to år siden. Foto: Marie Hatlevoll
BLIR VARMT: I år kan det bli opp mot 30 grader når løperne kommer gjennom Grimstads gater. Her løp Jaroslaw Sosin Grimstad Maraton for to år siden. Foto: Marie Hatlevoll

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway