Agderposten

Theodor (15) spås en lys ende svømmekarr­iere

Bare to år etter at han begynte å satse på svømmingen, er Theodor Bernstein fra Arendal tatt ut til ungdomslan­dslaget i svømming og Nordisk mesterskap i Latvia til sommeren.

- SVØMMING

Allerede nå, pendler Hisøygutte­n hjemmefra og til svømmehall­ene i Grimstad og Kristiansa­nd for å trene, seks ganger i uken, to timer hver gang. Til høsten venter toppidrett­sgymnas i Kristiansa­nd og enda større treningsme­ngder.

– Han har en kapasitet og et konkurrans­einstinkt som gjør at han kan nå svaert langt, sier trener Lise R. Lothe i Grimstad Svømmekubb.

Ble «lurt» til å svømme

Det er ikke mer enn rundt tre år siden det unge talentet tok sine første svømmetak under et akarusells­tevne. Siden har det stort sett gått oppover. Og alt takket vaere pappa, Atle Bernstein, mener svømemren selv.

– Jeg var en litt sta sjuendekla­ssing som ikke ville drive med noen idrett, da pappa kom og sa til meg at bestekamer­aten min, Benjamin, skulle begynne med svømming og lurte på om ikke jeg skulle det også. Men han hadde ikke snakket med Benjamin om det, og foreldrene hans spurte han på samme måten, om at jeg skulle begynne, så de to har mye av aeren for at jeg begynte, forteller Theodor.

Begge begynte i Arendal Svømmeklub­b og der var de en stund.

– Jeg trente fire ganger i uka, men jeg var ikke spesielt god, så tok pappa meg med til Grimstad en dag, og jeg gled bare rett inn i miljøet og følte meg som hjemme med en gang. Jeg byttet klubb, sier Theodor.

– Han har hatt en voldsom fremgang siden han begynte å trene med Grimstad. Miljøet i Arendal er lite. De er gode på livredning, men de har ikke den samme satsingen på svømming som de har i Grimstad, sier Atle Bernstein.

Satser alt

Når høsten kommer, flytter Theodor til Kristiansa­nd for å gå på toppidrett­sgymnaset, og kan se frem til 2022 timer med trening i uka, i tillegg til realfagspe­nsum.

Heldigvis bringer han med seg relativt gode vaner hjemmefra.

– Jeg har et veldig av- på forhold til mat og slikt. Noen ganger er jeg veldig sunn, andre ganger hiver jeg innpå med pizza,sjokolade og brus. Men mamma er sykepleier og pappa lege, så de har hjulpet meg med å liek et

sunt kostohold og sørger for at jeg får i meg alt som kroppen trenger av frukt, grønnsaker og proteiner. Og den daglige boksen med makrell. Mamma sørger for at jeg fpr en skje tran om dagen, og jeg er begynt å spise frosne bringebaer som lørdagsgod­t, smiler den unge svømmeren.

Godt utgangspun­kt

Han føler han får mye gratis, og skylder på at han er muskuløst bygd.

– Jeg føler meg litt slapp med treningen innimellom og at jeg får til mer med mindre trening enn de andr epå plaget. Men det blir ikke mye unnasluntr­ing til høsten. Da er det like mye trening som alle andre. Men jeg har alltid vaert en hyper unge, så det ligger vel til meg, sier Bernstein.

Trener Lothe, mener han er tidlig utviklet, og gleder seg til å se hvordan det vil gå videre.

– Han har et fantastisk tak på vannet og jeg har en god følelse. Men han må jobbe hardt. Han er landets beste i sin gruppe på 50-meter og veldig god på 100 meter, så det blir spennedne å se hvordan det går videre, sier Lothe.

 ??  ?? GRIMSTADSV­ØMMER: Theodor Bernstein (15), svømmer for Grimtstad svømmeklub­b.
GRIMSTADSV­ØMMER: Theodor Bernstein (15), svømmer for Grimtstad svømmeklub­b.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway