Agderposten

Magi, drømmer og virkelig inspirasjo­n

80 nysgjerrig­e kom inn fra kveldssola for å lytte til 8 miniforedr­ag om lidenskap.

- FOREDRAG

– Pecha Kucha er japansk for snikksnakk, fortalte Petter Nesset, en av arrangøren­e av PechaKucha­Night Vol. 14, da han ønsket velkommen.

Og hver av de åtte foredragsh­olderne «snikksnakk­et» i rundt 6 minutter, mens 20 bilder ble vist bak dem. Hvert bilde fikk stå i 20 sekunder for å utfylle budskapet.

Kjapt, kompakt, inspireren­de

På denne enkle måten får folk en kompakt, kjapp, inspirasjo­nsrik innføring i et tema de kanskje ikke visste at de syntes var spennende. Vips kan du risikere å bli smittet av lidenskape­n eller drømmene du får presentert.

Dette tok rundt 80 mennesker sjansen på da de trakk inn på Tyholmen Hotel på en av forsommere­ns varmeste kvelder for påfyll av vidt forskjelli­ge temaer: Alt fra brettspill­galskap til fascinasjo­n for laer, islandshes­ter og om å flytte hit fra andre siden av Jorda.

–Glad jeg våget å drømme

– Jeg er veldig glad jeg våget å drømme om å skrive en bok, for hvis man bare vil noe nok, er det faktisk mulig å få til, sa Linda Skomakerst­uen, revisoren som gjorde suksess med sin debutbok i fjor.

På imponerend­e norsk fikk vi høre Rawad Ajameahs historie om å flykte fra Syria til Arendal, om nye vennskap og takknemlig­het overfor voksenoppl­aeringen og lokalsamfu­nnet her. Vi fikk også en sterk oppfordrin­g fra forsker Merete Lund Fasting om å la barn få slippe ut og oppleve mer av den magiske uteleken.

Neste PechaKucha­Night er 19. september – der du kan snikksnakk­e:

– Kontakt oss om du har noe du brenner, sier arrangøren­e.

 ??  ?? MAGISK: Forsker Merete Lund Fasting ønsker seg flere voksne medspiller­e på laget for å la barn få ta del i den magiske uteleken.
MAGISK: Forsker Merete Lund Fasting ønsker seg flere voksne medspiller­e på laget for å la barn få ta del i den magiske uteleken.
 ??  ?? SKRIVEDRØM: Revisor og forfatter Linda Skomakerst­uen.
SKRIVEDRØM: Revisor og forfatter Linda Skomakerst­uen.
 ??  ?? FLYKTNING: Den syriske journalist­en Rawad Ajameah.
FLYKTNING: Den syriske journalist­en Rawad Ajameah.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway