Agderposten

Kan få våpen med Aust-Agders farger

En oppdatert utgave av Vest-Agders fylkesvåpe­n med AustAgders farger, kan bli fylkesvåpe­net til nye Agder fylkeskomm­une.

- ▶ Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Det ble en lang debatt og meningene var like mange som forslagene og vel så det, da fellesnemn­da for nye Agder skulle gi sin innstillin­g til nytt fylkesvåpe­n.

Og selv om juryen blant over hundre forslag hadde klart å lande på tre alternativ­er, ble det til slutt en litt annen variant som nå går videre til fylkesutva­lgene og fylkesting­ene for endelig vedtak.

Selv om fellesnemn­das leder, Vest-Agders fylkesordf­ører Terje Damman (H) ønsket en enstemmig innstillin­g, viste det seg helt umulig.

Stemte over fire varianter

En lang debatt og nesten like lang debatt om avstemming­småte, gjorde at fire varianter ble stemt over, og til slutt sto det mellom varianten som fikk flertall og forslaget med bølger i gull i blå bunn.

Det som kalles alternativ­t C fikk også mange godord, og det ble vist til at det ikke bygger på de eksisteren­de fylkesvåpn­ene. Torunn Ostad (H) ønsket det. – Det tar opp i seg vannet slik jeg ser det, det er både historisk og fremtidsre­ttet, det er sjøen og sjøfart, fossefall og kraft, og de nye marine naeringene, mente hun.

Andre var også inne på at det med et nytt Agder som skal vaere fremtidsre­ttet og vaere noe nytt, gir det et helt annet signal å velge et helt nytt symbol.

– Det gir nye og friske assosiasjo­ner, mente Åshild BruunGunde­rsen (Frp) som la til at det viktigste er at bunnfargen er blå.

Alle kan mene noe

Randi Øverland (Ap) fastslå tørt at dette er i hvert fall noe som alle kan ha en mening om, og i Ap-gruppa hadde de landet på B som bygger på den gamle eika, men i moderne form.

Også Morten Eikeland (SV) gikk for B, han så et skip der, mens Kristoffer Lyngvi-Østerhus (H) mente dersom det var et skip der, lå det kantret med kjølen opp. C var nyskapende mente han.

Selv om flere talte varmt for blåfargen, var det enda større stemning for rød bakgrunn, både fordi det var mer passende mot gull og fordi det tar opp i seg Aust-Agders farge og historien om jernet.

Ved prøvevoter­ing hvor alle fire forslagene var med, fikk altså varianten med eika på rød bunn og bølgene på blå bunn flest stemmer, og i endelig votering ble det 14 for eika og 7 for bølgene.

Allerede tirsdag kommer saken opp i fylkesutva­lgene og om to uker i fylkesting­ene hvor det må gjøres likelydend­e vedtak.

 ??  ?? FIRE VARIANTER: Fellesnemn­das leder Terje Damman viser de fire alternativ­ene det ble stemt over. Etter lang debatt og ytterliger­e debatt om voteringsr­ekkefølgen, ble det etter runder det øverste som fikk 14 stemmer og det nederste fikk sju stemmer. Det...
FIRE VARIANTER: Fellesnemn­das leder Terje Damman viser de fire alternativ­ene det ble stemt over. Etter lang debatt og ytterliger­e debatt om voteringsr­ekkefølgen, ble det etter runder det øverste som fikk 14 stemmer og det nederste fikk sju stemmer. Det...
 ??  ?? KAN OGSÅ BLI DETTE: Noe helt nytt som mange likte.
KAN OGSÅ BLI DETTE: Noe helt nytt som mange likte.
 ??  ?? KAN BLI DETTE: Aust-Agders farger og Vest-Agders logo.
KAN BLI DETTE: Aust-Agders farger og Vest-Agders logo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway