Agderposten

– Man kan aldri gi garantier i fotball

- ▶ Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Arendal-styreleder Jan Sigurd Otterlei vil ikke garantere at Mattias Andersson fortsatt er Arendaltre­ner etter sommerpaus­en, samtidig som at klubben ikke har diskutert andre løsninger.

Inn mot lørdagens kamp mot Brattvåg var det mye rykter som svirret rundt klubben, og mange mente at ved tap ville trener Mattias Andersson henge i en tynn tråd.

Anderssons Arendal viste seg fra en ny side og spesielt før pause fikk tilskuerne se et helt nytt Arendal-lag.

Nå kommer storkampen­e på rekke og rad for Arendal inn mot sommerpaus­en, med oppgjør mot Hødd (borte, 10.6), Bryne (hjemme, 17.6) og Skeid (hjemme, 23.6).

– Man kan aldri gi garantier i fotball. Mattias er vår trener og noen annen løsning har ikke vaert diskutert, melder styreleder Jan Sigurd Otterlei til Agderposte­n på spørsmål om han kan garantere at Andersson fortsatt er Arendal-trener etter sommerpaus­en.

Ekstra mann i forberedel­sene

Etter det Agderposte­n kjenner til skal klubben i forkant av lørdagens kamp mot Brattvåg ansatt en person til å «overvåke» trenerteam­et.

Det avfeier Otterlei.

– Vi har ikke ansatt noen til å overvåke Mattias. Det var en tett dialog mellom sportslig utvalg og trenerteam­et frem mot lørdagens kamp. En fra sportslig utvalg deltok i forberedel­sene til kampen og var til stede på benken under kampen, fortalte Otterlei til Agderposte­n.

– Mattias er vår hovedtrene­r og noen annen løsning har ikke vaert tema, fortsatte styreleder­en.

Etter lørdagens seier ligger Arendal på femteplass, fire poeng bak serieleder Skeid.

– Vi er relativt tålmodige, men har vist før at vi forlanger resultater. Vi har ikke endret personligh­et, selv om det er fint vaer. Det er «name of the game». Samtidig er 2. divisjon mye tøffere nå enn sist vi rykket opp fra dette nivået . ... Vi satser ganske mye med store budsjetter, og kravene er der de. Men vi er ikke i naerheten av å diskutere noe. Etter kampen mot Brattvåg ser vi lysere på det, uttalte Arendal-sjefen til Agderposte­n etter 0-3-tapet for Vidar forrige helg.

– Steg i riktig retning

Etter kampen mot Brattvåg var også Otterlei godt fornøyd med hvordan laget så ut.

– Kampen på lørdag var et langt steg i riktig retning. Spesielt første omgang var god fra våre gutters side, mente han.

– Det er slik vi skal spille, i 4-3-3, med masse fart fremover. Grunnen til at vi la om nå var at før hadde vi mye ballinneha­v og spilte mot lag som lå med ti mann bak ballen i etablert forsvar. Nå er det mer fart i angrep og lettere å ta lag i ubalanse. Nå blir det rock-n-roll, sa Andersson etter 3-1-seieren over Brattvåg lørdag kveld.

– Vi gleder oss til neste uke. Man vet aldri hva som skjer, så vi må bare nyte det sammen, la han til.

 ??  ?? JUBEL: Etter Pape Pate Diuofs 3-0-scoring mot Brattvåg gikk jubelen til himmels både på og utenfor banen.
JUBEL: Etter Pape Pate Diuofs 3-0-scoring mot Brattvåg gikk jubelen til himmels både på og utenfor banen.
 ??  ?? DIALOG: Jan Sigurd Otterlei (nr to fra venstre) har tillit til trener Mattias Andersson (t. v.). Her etter en kamp i fjor med daglig
DIALOG: Jan Sigurd Otterlei (nr to fra venstre) har tillit til trener Mattias Andersson (t. v.). Her etter en kamp i fjor med daglig

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway