Agderposten

– Her blir det bare ekte greier

– Vi vil gi publikum opplevelse­n av å vaere på en stor hagefest med bare ekte greier.

-

Det er løftet fra festivalge­neral Trond Aslaksen noen dager før han åpner den sjuende utgaven av Heimover og med den også festivalse­songen på Sørlandet.

Festivalen har som motto: «Norges triveligst­e musikkfest­ival» og slagordet «Ekte greier». Det gjelder mat, drikke, musikk og stemningen de skaper med gamle møbler i gresset, plakater med sitater på dialekt og «nedpå-stemning».

– Vi ønsker at folk skal føle at de er på en stor hagefest, og de to slagordene har fulgt oss siden starten i 2011 og har gitt retning for alt, sier Aslaksen.

Sol og vakker country

Mens første kveld regnet bort i fjor, er langtidsva­rslet nå en eneste stor sol og 25 varmegrade­r fredag kveld. Godvaer sammen med tre band, borger for saerdeles god stemning første festivalda­g:

Fredag har Darling West aeren av å vaere første band ut når festivalen sparkes i gang klokka 18, i det lille amfiet der Nidelva renner forbi mens publikum koser seg med noe leskende på benker og madrasser lagt ut i gresset.

Bandet byr på vakker country i slekt med lydbildet til First Aid Kit, og Dagbladet ga en 6-er på terningen for plata, «Vinyl and a Heartache», som de også vant Spellemann­sprisen for i 2016. I år har paret Mari Sandvaer Kreken og Tor Egil Kreken og Kjetil Steensnaes levert nok et sterkt album, «While I Was Asleep».

Forbered deg på akustiske og elektriske gitarer, pedal steel, dobro, mandolin, auto harp, dulcimer, munnspill, banjo, bass, trommer og tangenter – og utsøkte stemmeharm­onier.

Banjo-rock

Mer country blir det, om enn noe kjappere i takten, når arendalsba­ndet Clutterbil­lies, med åmligutten Bent Tveit, følger etter, med ekte banjorock.

Fredagskve­lden avslutter med Jim Stärk, bandet som herjet norske radiokanal­er og konsertsce­ner tidlig på 2000-tallet ble gjenforent på Studio Spornes i fjor sommer, der trommis Tom Rudi Torjussen bor.

Også vokalist Einar Stokke Fadnes har flyttet til Tromøy, og denne sommeren skal bandet gjøre en rekke konserter rundt om i landet.

– Vi syns det er veldig kult at Jim Stärk velger å gjøre festivalco­meback hos oss og gleder oss veldig, sier Aslaksen.

Sår sørlending

Lørdag står kritikerro­ste Asbjørn Ribe på scenen. Han var med på å starte nevnte Jim Stärk i 2001, og har siden 2004 etablert seg solid som soloartist med varm og småsår visepop på sørlandsk om selve livet, som «Jeg ser bare deg» og «Blomstre seint».

– Han skriver så ekte, aerlig og ujålete, så jeg blir grepet av de tekstene, sier Torjussen.

Utover lørdagskve­lden får publikum Kaja Gunnufsen, og Heimovers egen sønn Jonas Alaska, før festivalen runder av festen med heftig instrument­alrock fra bandet Aiming For Enrike.

– Rundt 80 frivillige står på nå i innspurten og under festivalen og er helt avgjørende for å gi folk en unik sommerfest med smil og bare ekte greier, sier Aslaksen.

Fortsatt plass i teltet

På festivalca­mpen er det som vanlig mulig å booke seg inn i to-tre ferdig oppsatte 70-tallstelt.

– Det er fortsatt god plass til telt og campingbil­er på campen, og alle får elveutsikt, frister festivalsj­efen, som minner om at de som ikke har fylt 18 år før festivalen, får redusert billettpri­s, og at de som ikke er tenåring ennå, går gratis inn sammen med voksne. ▶ Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KVALITET: Kvalitet fra første til siste tone, skrev anmelderen i DN om Darling West’ siste utgivelse. Fredag åpner de Heimover og festivalse­songen på Sørlandet.
FOTO: PRIVAT KVALITET: Kvalitet fra første til siste tone, skrev anmelderen i DN om Darling West’ siste utgivelse. Fredag åpner de Heimover og festivalse­songen på Sørlandet.
 ?? FOTO: LIV EKEBERG ?? GODVAER: For første gang på sju år har Aslaksen hvilepuls på vaeret; langtidsva­rslet er én stor sol og pluss 25.
FOTO: LIV EKEBERG GODVAER: For første gang på sju år har Aslaksen hvilepuls på vaeret; langtidsva­rslet er én stor sol og pluss 25.
 ?? FOTO: INGER STAVELIN ?? RABATT: Barn under 13 går gratis i følge med voksne, mens de opp til 18 får redusert pris, sier festivalsj­efen.
FOTO: INGER STAVELIN RABATT: Barn under 13 går gratis i følge med voksne, mens de opp til 18 får redusert pris, sier festivalsj­efen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway