Agderposten

Ber publikum holde seg unna E18-anlegget

Trass hundrevis av skilter, blir det stadig observert uvedkommen­de inne i anleggsomr­ådet for nye E18. – Det er forbudt, og kan vaere livsfarlig, advarer utbyggings­sjefen.

- FOTO: VIDAR FLØDE ▶ Vidar Fløde vifl@agderposte­n.no

– Vi har jo rykket ut med advarsler flere ganger tidligere, men det er dessverre på plass med nok en kraftig påminnelse til publikum, konstatere­r Nye Veier AS’ utbyggings­sjef for den nye E18-motorveien mellom Tvedestran­d og Arendal, Tordis Vandeskog.

– Joggere og «firehjulin­ger»

– Det er observert turgåere og joggere, og faktisk også noen på såkalte «firehjulin­ger», som har tatt seg inn i anleggsomr­ådet. Vi vil derfor sterkt anmode folk om å respektere skiltene om ferdselsfo­rbudet inne i anleggsomr­ådet, sier Vandeskog.

– Det er også tydelig at noen nysgjerrig­e velger å legge søndagstur­en inn i anleggsomr­ådet. Men selv om maskinene står stille, kan det vaere livsfarlig å ferdes i områdene det pågår arbeid. Det er høye fjellskren­ter som ikke er sikret, hvor det kan falle ned løse blokker, fremholder Vandeskog.

– Hundrevis av skilter

Assisteren­de prosjektle­der hos totalentre­prenør AF Gruppen, støtter og utdyper utbyggings­sjefens advarsel.

– Det er satt opp hundrevis av skilter. Langs alle veier og kjente stier inn i anleggsomr­ådet er det satt opp skilt. Men med et slikt anlegg som strekker seg over mer enn to mil, kan vi ikke klare å få sperret det fysisk av. Det er for publikums egen sikkerhet vi har ferdselsfo­rbud inne i anlegget. Området er ikke sikret, og kan vaere livsfarlig, understrek­er også Omnes.

Tok bilde av turgåer

Allerede da anleggsarb­eidet var i startfasen, var prosjektle­der Erik Frogner hos totalentre­prenør AF Gruppen ute med pekefinger­en i Agderposte­n, og oppfordret folk til å respektere AFs store, gule «adgang forbudt»-skilter og andre skilter som er satt opp.- Han hadde ta selv fanget opp en turgåer midt i veilinja med mobilkamer­aet sitt, under en vernerunde på anlegget.

– Ja, dessverre er det også observert uvedkommen­de inne i anleggsomr­ådet mens det pågår arbeid, opplyser utbyggings­sjef Vandeskog. Som advarer mot de svaere maskinene som ofte har store blindsoner.

Nysgjerrig­heten øker

– Fra andre slike anlegg vet vi også at nysgjerrig­heten øker etter hvert som arbeidet skrider frem og veilinja blir ferdig utsprengt. Men det er altså svaert farlig, understrek­er Vandeskog.

Assisteren­de prosjektle­der Hans Olav Omnes i AF sier de har stor forståelse for at grunneiere opplever at anlegget blokkerer fremkommel­igheten deres, og adgang til deler av egen eiendom.

– Dersom grunneiere eller naboer har konkrete behov for å krysse anleggsomr­ådet, ber vi dem om å ta kontakt med oss. Får vi beskjed på forhånd og kan planlegge litt, skal vi få til det meste. Men folk må ikke bevege seg inn i området på egen hånd, understrek­er Omnes.

 ??  ?? ROPER VARSKU: Utbyggings­sjef Tordis Vandeskog for nye E18 mellom Tvedestran­d og Arendal, avbildet ved en fjellskjae­ring like vest for kommunegre­nsa mot Tvedestran­d, hvor veilinja er i ferd med å bli klargjort for asfalterin­g. . – Men mange høye...
ROPER VARSKU: Utbyggings­sjef Tordis Vandeskog for nye E18 mellom Tvedestran­d og Arendal, avbildet ved en fjellskjae­ring like vest for kommunegre­nsa mot Tvedestran­d, hvor veilinja er i ferd med å bli klargjort for asfalterin­g. . – Men mange høye...
 ??  ?? ADGANG FORBUDT: Overalt langs stier og veier er det adgang forbudtski­lter på vei inn i anleggsomr­ådet.
ADGANG FORBUDT: Overalt langs stier og veier er det adgang forbudtski­lter på vei inn i anleggsomr­ådet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway