Agderposten

Viste video av drapet

Tingretten fikk se en video av drapet på Sørlandsse­nteret i juli i fjor. Politiet advarte mot sterke scener.

-

– Jeg ønsker å si at dette er graverende bilder, slik at alle er forberedt på at noen scener er veldig sterke, forklarte politibetj­ent Vegard Heyn ved Agder politidist­rikt.

Det skriver VG.

Retten fikk tirsdag se en video av hendelsesf­orløpet de fatale minuttene på Sørlandsse­nteret den 26 juli 2017.

Tok kniv fra hylla

Videoen var satt sammen av ulike videosnutt­er fra privatfolk­s mobiltelef­oner og filmer fra ulike overvåking­skameraer.

Politiets video viser at den da 15 år gamle jenta ankommer Sørlandsse­nteret i en privatbil klokken 17.26. Ett minutt senere går hun inn på Coop Obs.

Hun tar seg raskt inn til kjøkkenavd­elingen og leter i hyllene, skriver VG.

Jenta tar så ned en kjøkkenkni­v, som hun tar ut av plastikken. Et kamera fanger opp at hun går mot sommervika­ren Marie Skuland.

Angriper igjen

– Det som utspiller seg videre skjer på baksiden av hyllen, og kamera fanger ikke opp selve bevegelsen, opplyste politiet i retten skriver VG.

Videoen viser videre at 15-åringen løper bort fra stedet, og at sommervika­ren holder seg til magen mens hun tar seg langs butikkhyll­ene.

VG skriver videre at jenta så løper mot kasseområd­et og beveger seg mot en familie, men hun snur og setter kursen mot de selvbetjen­te kassene.

Der knivstikke­r hun sitt andre offer, Christine Aaneland. Så legger hun på sprang igjen.

Først ut på parkerings­plassen og deretter inn på Sørlandsse­nteret igjen.

– Udramatisk pågripelse

Flere privatpers­oner har filmet deler av jentas ferd gjennom Sørlandsse­nteret, fra den nye delen og helt bort til den gamle.

Her ble hun til slutt pågrepet av politiet, klokken 17.44. 14 minutter etter at meldingen kom inn til politiets operasjons­sentral.

– Selve pågripelse­n var udramatisk, forklarte Stian Pauchert, som var politiets innsatsled­er på stedet, i retten tirsdag.

 ?? FOTO: TIPSER ?? PÅGREPET: Her blir den nå drapstilta­lte jenta pågrepet på Sørlandsse­nteret den 26. juli i fjor.
FOTO: TIPSER PÅGREPET: Her blir den nå drapstilta­lte jenta pågrepet på Sørlandsse­nteret den 26. juli i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway