Agderposten

Tar tidsforskj­ellen som en utfordring

Ola Kamara er klar til å prestere for Norge på Ullevaal igjen, selv om han på få dager måtte utligne ni timers tidsforskj­ell etter reisen fra California.

-

– Det har gått veldig fint denne gangen. Døgnrytmen er god nå. Jeg tror kanskje man laerer seg mer og mer hvordan man skal komme inn i det, sier Los Angeles Galaxy-proffen til NTB.

Lørdag satt han døgnvill på benken og så alle de fire andre spissene i troppen innfri i borteseier­en mot Island. Da var det bare halvannet døgn siden han ankom Reykjavik.

– Denne samlingen er ikke på FIFA-datoer, så jeg måtte spille for Galaxy onsdag. Da ble tiden til omstilling kortere. Normalt kunne jeg reist flere dager tidligere, så det vil bli lettere neste gang, sier han.

Lars Lagerbäck har uttalt at han føler Kamara er ekstra flink til å utligne tidsforskj­ell, men også at det er et handikap for landslagsk­andidater å spille for klubber mange tidssoner unna.

– Det så ikke helt sånn ut sist, gjorde det? Jeg ser bare på det som en utfordring, sier Kamara, gliser bredt og viser til de tre målene han scoret mot Australia i mars.

Gir gass

Da ble han innkalt på overtid etter forfall og var nesten uforskamme­t frisk og opplagt da han bare noen dager senere herjet med VM-klare australier­e.

– Jeg kommer til samling med en positiv innstillin­g. Jeg er positiv til det laget her og har lyst til å vaere med til EM om to år. Da må man bare gi gass, sier han.

Siden forrige samling har han fått Zlatan Ibrahimovi­c som lagkamerat i Galaxy. Det har gitt enorm oppmerksom­het, men lagets resultater har vaert litt så som så.

– Det har gått litt trått for laget, men det er jo stort å spille med Skandinavi­as største fotballspi­ller. Det er mye å laere, sier Kamara.

– Jeg spiller også med Gio og Jonathan dos Santos, som skal til VM med Mexico. Jeg har mange gode spillere rundt meg. Jeg har alltid ønsket å spille med folk jeg kan laere av. Selv om jeg er 28 år er det alltid noe nytt å plukke opp.

På plass

Samtidig har Zlatans ankomst gjort at Kamara sjelden får spille i favorittro­llen som spiss. Det har blitt mye kant for hans del i en 4-2-3-1-formasjon.

– Jeg blir flyttet litt rundt, men ballen har gått i mål for det, sier han.

Onsdag er det landskamp mot Panama, som skjøv USA ut av VM i Russland. Kamara er ikke fremmed for å ta en liten revansj på vegne av landet der han bor og jobber.

– Det var katastrofe for USA ikke å komme til VM, og Panama burde absolutt ikke vaere der i stedet for dem. Jeg får prøve å sette dem på plass, sier han. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? KLAR: Ola Kamara i full vigør under landslagst­rening på Ullevaal. Han er klar til å ta opp tråden etter å ha scoret tre mål i forrige hjemmeland­skamp.
FOTO: NTB SCANPIX KLAR: Ola Kamara i full vigør under landslagst­rening på Ullevaal. Han er klar til å ta opp tråden etter å ha scoret tre mål i forrige hjemmeland­skamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway