Agderposten

Kapteinen: – På tide å slå oss til ro i 1. div.

Tirsdag meldte Grane at kaptein Siri Aaserud blir med laget videre. Hun og klubben har ambisjonen­e klare foran den kommende sesongen.

- ▶ Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Det har usikkerhet om Siri Aaserud ville fortsette i Grane eller ikke etter at klubben igjen rykket ned fra 1. divisjon.

Hun uttalte også til Agderposte­n at hun ikke var sikker, rett etter at nedrykket var uunngåelig.

Torsdag kom beskjeden om at Aaserud har signert for klubben også den kommende sesongen.

– Det ligger ganske mye bak den avgjørelse­n. Nå har jeg fått litt fokus bort fra en trøblete vårsesong og nedrykk. Jeg har vaert i dialog med klubben i hele mai, og ble enige. Jeg tenkte at jeg ikke kan meg etter en sånn sesongen. Jeg er revansjely­sten, sier Aaserud til Agderposte­n.

Vil etablere seg i 1. divisjon

– Siri fortsetter i kapteinsro­llen og vil vaere en svaert viktig spiller i spillergru­ppen. Trenerteam­et setter i disse dager sammen kjernegrup­pen i laget. Siris rutine og kapasitet er svaert viktig i en spillergru­ppe som også kommer til å bestå av unge lokale spillere, skriver styreleder i Grane Tone Helle i pressemeld­ingen.

Kaptein Aaserud er klar på at nå er på tide for klubben å stabiliser­e seg.

– Nå tenker jeg at vi skal mobilisere alle krefter som er for å få et veldig godt lag av rutinerte og unge jenter. Sammen skal vi bli et veldig robust lag både på og utenfor banen. Nå har det vaert litt «jojo» de siste årene, men nå er det på å tide å slå oss til ro i 1. divisjon og bli stabile på et høyt nivå.

Går for opprykk

Grane-jentene har de siste fire årene rykket opp til 1. divisjon, rykket ned, rykket tilbake og nå i våres rykket laget på ny ned fra nivå to i håndball.

I tillegg var det et Grane i kaos, i alle fall utad, som til slutt måtte gi tapt i kampen om å overleve i divisjonen.

I månedsskif­tet november/ desember ble Kjetil Øygarden sparket som trener, og resten av sesongen ble treneransv­aret delt på av blant andre ØIFs Marinko Kurtovic, hans assistent Luka Panza og Henrik Bastrup.

Først i begynnelse­n av mai kunne klubben bekrefte at deres nye trener er Paul Gundersen.

Siri Aaserud er fornøyd med hvordan den nyansatte treneren har tatt fatt på ting i Grane.

– Paul er veldig okei. Han minner om trenere vi har hatt før. Han har mye av de samme tankene som vi har hatt her i Grane siden jeg kom hit, i tillegg til at han kommer med litt nye tanker. Vi sikter mot opprykk, og trener to ganger i uke med Hans Olav Uldal på Lunderød, forteller Aaserud.

Keeper fra eliteserie­n

Nylig kunne også klubben melde om at de hadde hentet tilbake keeper Inga Presker, som sammen med Storhamar tok bronse i eliteserie­n i år.

 ??  ?? BLIR: Siri Aaserud fortsetter som Grane-kaptein også i den kommende sesongen.
BLIR: Siri Aaserud fortsetter som Grane-kaptein også i den kommende sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway