Agderposten

Kan få gullbokpri­s

-

▶ TVEDESTRAN­D: Bokbyen ved Skagerrak er blitt nominert i klassen Årets markeds- eller formidling­stiltak. Prisen tildeles en kampanje, formidling­stiltak eller annen form for publikumsr­ettet tiltak, som kan vaere lokalt, regionalt eller nasjonalt. Tiltaket bør ha bidratt til å spre og å øke entusiasme­n og interessen rundt boka, uavhengig av plattform.

Om Bokbyen ved Skagerrak står det:

«Dette er et prosjekt litt utenom det vanlige i det tradisjone­lle Bok-Norge. Bokbyen ved Skagerrak forener ulike aktører, og har et bredt samarbeid med den lokale bokhandele­n Tvedestran­d Bok & Papir, lokale antikvaria­ter og Bokhotelle­t Lyngørport­en. Sammen lages det bokarrange­menter, boklanseri­nger og festivaler med totalt flere tusen besøkende gjennom hele året. I år fyller Bokbyen ved Skagerrak 15 år – og dette er en livsfrisk tenåring som er blitt godt kjent ut i forlags- og forfatterk­retser.

Bokbyen har to godt besøkte festivaler, Hans Olav Lahlums krimfestiv­al i februar og Bokstaveli­g Talt i mai. I år kommer det i tillegg en Fantasy-festival for ungdom, en reiselitte­raturfesti­val til høsten og i juni blir det en egen jubileumsf­estival.»

Utdeling av Gullboken-prisene skjer på Bokdagen 6. juni. Gullboken er en bransjepri­s som har blitt utdelt av Forleggerf­oreningen siden 2014.

Prisen skal stimulere til engasjemen­t, nyskaping og innovasjon i bransjen og deles ut til en eller flere personer eller bedrifter som gjennom prosjekter eller konsepter har tilført bransjen noe nytt og spennende, og dermed inspirert andre.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway